Srijeda, 03 Travanj 2019 18:04

Cebalo predao ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju DZ Korčula

Cebalo predao ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju DZ Korčula Foto: DNŽ

Zamjenik župana dubrovačko – neretvanskog Joško Cebalo uručio je ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Korčula Sebastijanu Fabrisu, što je treće vozilo u proteklih godinu dana koje je kupljeno za potrebe Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći u Korčuli.

- Predali smo novo sanitetsko vozilo za potrebe Doma zdravlja Korčule. Ovo je deveto vozilo koje smo nabavili za potrebe domova zdravlja na području Dubrovačko-neretvanske županije, veliki dio sredstava smo osigurali iz županijskog proračuna, međutim dio je sredstava iz vlastitih prihoda Domova zdravlja. - kazao je Cebalo.

- Jedan dio vozila na području županije je nabavljen u suradnji s općinama i također jedno vozilo je financirano preko fondova Europske unije. Što se tiče napretka zdravstvene zaštite na otoku Korčuli, prije nekoliko mjeseci smo bili svjedoci nabave novog vozila za Zavod za hitnu medicinu, a na prošloj sjednici Županijske skupštine donijeli smo suglasnost o nabavi novog CT uređaja koji će biti smješten u Domu zdravlja Korčula. Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja 200 tisuća kuna za CT uređaj, sve jedinice lokalne samouprave su se uključile u tu akciju, dok najveći dio sredstava očekujemo od Ministarstva zdravstva. - izjavio je još zamjenik župana Joško Cebalo.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019