Srijeda, 03 Travanj 2019 18:18

Gradonačelnik Franković u Dalmatinskoj najavio: Pokušat ćemo asfaltirati što više ulica da se ubuduće samo redovno održavaju

Gradonačelnik Franković u Dalmatinskoj najavio: Pokušat ćemo asfaltirati što više ulica da se ubuduće samo redovno održavaju Foto: Grad Dubrovnik

U ukupnoj dužini od oko 500 metara i površini od oko 4000 metara kvadratnih provedeni su radovi na sanaciji asfaltnog zastora u Dalmatinskoj ulici u Lapadu. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je saniranu ulicu, gdje vrijednost obavljenih radova iznosi 850 tisuća kuna s PDV-om.
 
Gradonačelnik se ovom prigodom susreo i s građanima koji su zahvalili gradskoj upravi na brizi za ovaj dio grada.

- Kao što smo čuli od građana ovdje, trebalo je 30 godina da dođe novi asflat u ovu ulicu, koja je iznimno važna je jer je ujedno i drugi ulaz u Lapadsku školu. Pokušat ćemo u ove četiri godine pokriti što više ulica u gradu kako bi se u budućnosti mogle samo redovno održavati. Imamo puno problema, poziva, traženja da se ulice asfaltiraju, radimo svoj maksimum. Upravo su u tijeku i radovi na Mostarskoj ulici, nakon čega idemo na Šipan. - najavio je gradonačelnik Franković. Osim novog asfaltnog uređenja ujedno je nagibima riješena oborinska odvodnja, što je ranije predstavljalo problem u nekim dijelovima ulice.
 
Na primjeru Dalmatinske pokazuje se i svrhovitost postojanja gradskih kotareva jer su članovi Vijeća Gradskog kotara Lapad, kako je rekao predsjednik Nikola Babić, ovdje bili spona između gradskih upravnih odjela i potreba građana na terenu.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019