zajednickadandrzavnosti2 2019

Petak, 05 Travanj 2019 14:06

Anto Rusković: Žičara vozi do daljnjeg, ne znamo kako će završiti nadzor Carinske uprave

Anto Rusković: Žičara vozi do daljnjeg, ne znamo kako će završiti nadzor Carinske uprave Foto: DPP

Iz Excelsa nekretnina u priopćenju za javnost danas navode kako će žičara raditi do daljnjeg, odnosno da danas neće doći do zatvaranja žičare nalogom Carinske uprave. Žičara trenutno ne vozi, ali ne zbog Carinske uprave, već zbog vjetra.

„Sukladno našim informacijama, nadzor Carinske uprave je u tijeku te u ovom trenutku ne znamo kada i na koji način će završiti. S obzirom na takvo stanje, Excelsa nekretnine su odlučile da žičara, kada vremenski uvjeti to dopuste, nastavi s redovitim radom do naredne obavijesti.” - navode iz Excelsa nekretnina.

Inače, Carinska uprava pokrenula je nadzor nad radom žičare na zahtjev Grada Dubrovnika koji je nedavno i dobio spor protiv Excelsa nekretnina koje rade bez koncesije, a prvostupanjskom sudskom odlukom dužne su Gradu platiti 20,1 milijun kuna naknada plus kamate. S obzirom da žičara vozi bez koncesije očekuje se njeno zatvaranje, odnosno obustava rada.

Iz Carinske uprave danas su za Dubrovnikpress.hr napisali u odgovoru na upit kako će se „inspekcijski nadzor provoditi do trenutka utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih uz postupanje obveznika sukladno odredbama naprijed navedenog Zakona o koncesijama”.

Iz Excelsa nekretnina direktor Anto Rusković pak navodi u priopćenju kako se za žičaru „već devet godina čeka na ugovor o koncesiji”.

Takođšer navode kako su do danas zahtjev za koncesiju podnijeli ukupno tri puta, „jednom Vladi te dva puta Gradu Dubrovniku”, pišu iz Excelsa nekretnina.

„Posljednju odluku o koncesiji Grad Dubrovnik donio je u travnju prošle godine, no ugovor sukladan toj odluci još uvijek nije dostavljen Excelsa nekretninama na potpis. Kako ugovor o koncesiji nije potpisan te nije nastao niti pravni temelj da grad Dubrovnik izdaje račune za koncesijsku naknadu Excelsa nekretninama pa time Excelsa nekretnine nikada nisu niti dobile mogućnost da plaćaju koncesijsku naknadu. I dalje vjerujemo da je moguće razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, grada Dubrovnika i njegovih građana, Excelsa nekretnina i njihovih poslovnih partnera. Zatvaranje žičare nije u najboljem interesu navedenih strana te stoga ne predstavlja razumno rješenje.„ - navodi se u priopćenju direktora Excelsa nekretnina Anta Ruskovića.

D.Mladošić

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019