Petak, 05 Travanj 2019 15:51

Gradonačelnik Franković: Nevjerojatno je da Rusković poziva na razumno rješenje, a ignorira razumno

Gradonačelnik Franković: Nevjerojatno je da Rusković poziva na razumno rješenje, a ignorira razumno Foto: DPP

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković promptno je reagirao na današnje priopćenje Excelsa nekretnina o žičari, koje možete vidjeti OVDJE, a u kojem je direktor Excelsa nekretnina Anto Rusković naveo kako devet godina čekaju na ugovor o koncesiji.

Žičari naime prijeti zatvaranje, u tijeku je nadzor Carinske uprave nad radom žičare koja vozi bez koncesije, a na zahtjev Grada Dubrovnika.

Iz Grada tako navode kako je „zbog niza neistinitih navoda u priopćenju Anta Ruskovića, Grad Dubrovnik u svojstvu davatelja koncesije dužan reagirati kako se u javni prostor ne bi iznosile neistine i time zbunjivala javnost”.

„Neistiniti su navodi kako društvo Excelsa nekretine devet godina čeka na ugovor o koncesiji, naime u veljači 2017. dostavljen im je Ugovor o koncesiji koji društvo nikada nije potpisalo.” - navodi se tako u priopćenju gradonačelnika Frankovića.

„Zakon o koncesijama kojeg je usvojio Sabor Republike Hrvatske obvezujući je za sve pa tako i za društvo Excelsa nekretnine, stoga je nevjerojatno kako odgovorna osoba društva Excelsa nekretnine poziva na razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, Grada Dubrovnika i njegovih građana, a istovremeno ignorira ono sto je razumno; poštivanje zakona Republike Hrvatske i plaćanje koncesijske naknade sa svim zaostacima. Zatvaranje žičare jedino je zakonito rješenje u slučaju u kojem se ne poštuju odredbe  Zakona o koncesijama.” - piše gradonačelnik u reagiranju na navode iz Excelsa nekretnina.

„Republika Hrvatska počiva na zakonu utemeljim pravima, ali i obvezama, stoga u ime Grada Dubrovnika i njegovih građana pozivam odgovorne osobe društva Excelsa nekretnine da prestanu manipulirati. Podsjećam na donesene presude Trgovačkog suda u Dubrovniku te ih  pozivam da plate svoj dug iz prošlosti kako bi Grad Dubrovnik mogao s društvom Excelsa nekretnine sklopiti ugovor o koncesiji.

Pozivati se na interese Grada i njegovih građana, a 9 godina obavljati gospodarsku djelatnosti i ostvarivati dobit, a pri tom ne plaćati tom istom Gradu naknadu za koncesiju, u najmanju je ruku licemjerno.” - zaključio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

D.M.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019