zajednickadandrzavnosti2 2019

Petak, 05 Travanj 2019 21:29

Obilježeno 70. godina Instituta za more i priobalje

Obilježeno 70. godina Instituta za more i priobalje Foto: DNŽ

Svečanost obilježavanja 70. obljetnice Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku održana je danas u Kazalištu Marina Držića. Kako je ui svom govoru kazao ravnatelj Instituta dr.sc. Nenad Antolović u proteklih sedam desetljeća u Institut su „ugrađeni životi ljudi koji kritički propituju znanja, a do novih spoznaja dolaze radom istražujući”.

- Želim podsjetiti na sve one koji su radeći u Institutu i surađujući na zajedničkim projektima ostavili neizbrisiv trag. Mnogi od njih nisu više s nama, a sjećamo ih se s posebnom zahvalnošću. – rekao je ravnatelj Antolović.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je kako o značaju Instituta govore same godine njegova kontinuiranog djelovanja i praćenja svih promjena koje se događaju u Jadranu.

- To je izuzetno važno pogotovo danas, kada se cijeli ekosustavi mijenjaju prvenstveno zbog velikog ljudskog utjecaja. Od stranih morskih vrsta u našem okruženju preko mikropokazatelja promjena u našem moru, javnost odgovore traži prvenstveno od vas i više nego ikad nam je potreban vaš stručni kadar, vaše znanje i vaše iskustvo. - kazao je zamjenik župana i izaslanik predsjednika Vlade Joško Cebalo.

Dodao je i kako je suradnja Županije i Instituta uvijek bila vrlo dobra, posebice u segmentu planiranja prostora i analize stanja akvatorija dodavši kako je Županija i ove godine sklopila ugovor sa Sveučilištem u Dubrovniku temeljem kojeg će Institut obavljati monitoring i ličinkovanje te uzorkovanje na području Malostonskog zaljeva.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019