Petak, 05 Travanj 2019 21:38

Udruge mladih dobivaju novi prostor u gruškoj luci

Udruge mladih dobivaju novi prostor u gruškoj luci Foto: Grad Dubrovnik

Udruge mladih koje pod okriljem Centra za mlade Grada Dubrovnika djeluju u prostoru bivšeg hotela Stadion uskoro sele u novi prostor smješten u blizini autobusnog kolodvora, a pridružit će im se i udruge iz oblasti tehničke kulture.
 
Radi se o prostoru površine 474 metra kvadratna u vlasništvu Luke Dubrovnik čiji zakup je dogovoren na sastanku gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića s predsjednikom uprave Luke Dubrovnik Željkom Ragužem. Sastanku je bio nazočan i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je objasnio punu opravdanost djelovanja Centra za mlade.
 
Naime, Centar za mlade Grada Dubrovnika u kolovozu prošle godine proslavio je svoj prvi rođendan, a samo u prvoj godini djelovanja Centra održano je 90 različitih događanja, uključujući radionice i predavanja. Pod okriljem Centra djeluju Udruga mladih „Maro i Baro“, Udruga „Bonsai“, UR institut, Udruga „Luža“, Društvo Naša djeca, Centar za karijere mladih i ESN (Erasmus Student Network). U sklopu Centra djeluje i Informativni centar za mlade/web portal INFORMADUR (osnovan 2014.)  te psihološko savjetovalište za mlade, koje je u prostorima Centra počelo s radom u 2017. godini.
 
Zbog gotovo peterostruko veće površine novog prostora, što omogućuje i organizaciju većih događanja, u njemu će sada svoje mjesto sada naći i udruge tehničke kulture kao što su Futura, STEM garaža, RC Modeli i Foto klub Marin Getaldić, a koje se godinama nose s nedostatkom adekvatnog prostora ili djeluju u neodgovarajućim uvjetima. Centar za mlade bit će i sjedište Savjeta mladih Grada Dubrovnika.
 
Uređenju prostora pristupit će se odmah po potpisivanju ugovora o zakupu, koji je u pripremi i iznosi 157 tisuća kuna s PDV-om na godišnjoj razini, a moći će se koristiti od 1. svibnja ove godine.
 
Nove prostore za smještaj i rad udruga mladih bilo je potrebno definirati zbog skore obnove bivšeg Hotela Stadion. Podsjetimo, rekonstrukcija preostalih neobnovljenih prostora bivšeg Hotela Stadion, u okviru gradskog bazena u Gružu, trebala bi započeti nakon provedene javne nabave za radove koja je raspisana 29. ožujka.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019