Petak, 05 Travanj 2019 22:00

Lasić: I meni smeta vidjeti smeće uz cestu, ali Općina ne da ne može, nego ne smije čistiti

Lasić: I meni smeta vidjeti smeće uz cestu, ali Općina ne da ne može, nego ne smije čistiti Foto: DPP

Danas sam dobio anonimno pismo u kojem se pošiljatelj referira na aktualni problem smeća uz ceste. U prvom redu žao mi je što se gospar nije potpisao ili nazvao na telefon kako bih mu mogu i osobno odgovoriti, ali nadam se kako će vidjeti ovu objavu. - napisao je dana na svom Facebook profilu načelnik Općine Konavle Božo Lasić priloživši i skenirano pismo koje je dobio.

„U potpunosti se slažem s napisanim, no moram istaknuti kako čišćenje uz državne ceste službe Općine Konavle ne da ne mogu, nego trenutno ne smiju obavljati. To je ingerencija Hrvatskih cesta, ali i resornog Ministarstva kod graničnih prijelaza, a na ovu temu već sam napravio nekoliko sastanaka.” - napisao je Lasić, a pismo pročitajte u nastavku:
pismokonavlesmece0504

Nadalje, kao svoj odgovor načelnik Lasić je napisao:

„Ukoliko Hrvatske ceste budu voljne potpisati ugovor s Općinom, mi ćemo rado poslati ljude na potrebnu obuku i prihvatiti se tog posla. U suprotnom ih ne želim niti bi ih ikada izlagao opasnosti bez obzira koliko me osobno smeta vidjeti to smeće pored puta.

Da se ne daj Bože nekome od zaposlenika komunalnih službi nešto dogodi odgovornost za to bi snosio njegov rukovoditelj, a na koncu i ja osobno.

Koristim priliku da ovim putem javnosti skrenem pažnju na nedopustivu praksu odlaganja građevinskog i krupnog otpada uz naša odlagališta i apeliram na sve Konavljane da prijave takve pojedince. Naše službe su maksimalno opterećene tim problemom, s financijske i ljudske strane stoga molim sve da nam pomognu ispunjavajući tu građansku dužnost na dobrobit cijelih Konavala. „ - zaključio je Božo Lasić.

D.M.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019