zajednickadandrzavnosti2 2019

Utorak, 09 Travanj 2019 15:32

Odgovor Caporu iz Županije: Studiju izvedivosti centra za gospodarenje otpadom ne treba brkati sa Studijom utjecaja na okoliš

Odgovor Caporu iz Županije: Studiju izvedivosti centra za gospodarenje otpadom ne treba brkati sa Studijom utjecaja na okoliš Foto: DPP

Iz Županije dubrovačko – neretvanske danas je pristigla reakcija na jučerašnje priopćenje Građanske inicijative Srđ je naš, odnosno koordinatora Đura Capora koje možete pročitati OVDJE, a u kojem je Capor ustvrdio kako „Županija ili nema ili župan ne zna gdje se nalazi studija izvedivosti centra za gospodarenje otpadom”.

„Studija izvedivosti za projekt Centra za gospodarenje otpadom u Dubrovačko - neretvanskoj županiji nije završena, i na nju nemamo autorska prava. Autorska prava imat će Agencija za gospodarenje otpadom d.o.o. kad se izvrši uredna primopredaja (kad Studija bude završena, usuglašena s Jaspersom te plaćena izrađivaču), što očekujemo krajem svibnja 2019. i tad će javnost s njom biti upoznata.” - pišu iz Županije prethodno napominjući kako su Caporovi navodi neistiniti.

„Studiju izvedivosti ne treba brkati sa Studijom utjecaja na okoliš, koja je bila cijelo vrijeme izrade dostupna javnosti, na posebnom sastanku u Županiji raspravljena je s udrugama civilnog društva, koja je bila na javnoj raspravi i o njoj su svi mogli reći sve što su imali. Tom Sudijom i Rješenjem o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša utvrđeno da je Zahvat Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko – neretvanske županije prihvatljiv za okoliš i ispunjava sve objedinjene uvjete zaštite okoliša.” - navode iz Županije.

„Dodatna geološka i hidrogeološka istraživanja 2013. godine obavljena su na, traženje Hrvatskih voda i njihov nalaz, kao i prvi nalaz bio je prihvatljiv za daljnji razvoj projekta.” - zaključuju iz Županije dubrovačko – neretvanske u reagiranju na priopćenje GI Srđ je naš.

D.M.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019