zajednickadandrzavnosti2 2019

Srijeda, 10 Travanj 2019 11:20

Veliki Hrvati, antikomunisti, proseći pare, dva će dana lizati kineske komunističke anuse

Piše:
Veliki Hrvati, antikomunisti, proseći pare, dva će dana lizati kineske komunističke anuse Foto: Vlada RH

Ovih dana građani Dubrovnika, a i turisti, ponovo će trpiti teror zbog raznih i, čini se, ipak pretjeranih mjera osiguranja. Ovaj put stižu Kinezi i, uz hrvatske, čelnici još 15 manje – više globalno i gospodarski, izuzevši pokoju poput Poljske, Češke, pa hajde, možda i Mađarske, gotovo pa nebitnih zemalja, uglavnom zapizidina i gospodarskih patuljaka ala Hrvatska.

Ne ulazeći sad u napuhanu (ne)bitnost ovog summita, koji se održava osmi put i na kojem se potpiše papirologija koja uglavnom to i ostane, mrtvo slovo na papiru, a važnije bude ono dogovoreno ispod stola, povoljnije naravno za nečiji špag nego za Hrvatsku i druge zapizdine sudionice summita, nitko zapravo da se zapita s kim se to čelnici zemalja srednje i istočne Europe zapravo sastaju.

A sastaju se sa čelnicima zemlje u kojoj se izrabljuju djeca, u kojoj ljudi rade za satnicu od par centi, zemlje čijim se industrijalcima živo fućka za okoliš, zemlje čijim bi čelnicima, da na osnovu navedenog nije postala gospodarski div, da ne živimo svijetu licemjerja i interesa, trebalo zabraniti ulazak u bilo koju zemlju s demokratskim sustavom.

Da, tu dolazimo do one „najljepše” činjenice. Čelnici 16 zemalja srednje i istočne Europe, odreda bivših komunističkih i socijalističkih zemalja koje su prije 20 i kusur godina bježale od socijalizma i komunizma, sastaju se s komunjarama, članovima Komunističke partije Narodne Republike Kine.

Zato, kad i ako se budete nervirali, kad i ako vam bude teško ovih dana zbog mjera osiguranja neka vas barem zabavi činjenica kako će i veliki Hrvati, šampioni licemjera među bivšim socijalističkim i komunističkim zemljama sudionicama summita, mrzitelji svega crvenog, dva dana u Dubrovniku, proseći pare, lizati kineske komunističke anuse.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019