Petak, 12 Travanj 2019 12:21

Dubrovačko glazbeno proljeće započinje koncertom sjajne Jasminke Stančul

Koncertom u crkvi Male braće, večeras, u 20.30 sati, započinje ciklus Dubrovačko glazbeno proljeće koje organizira Dubrovački simfonijski orkestar uz podršu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Riječ je o ciklusu koji će trajati sve do kraja svibnja, a obuhvaća niz koncerata klasične glazbe i okuplja brojne uspješne domaće i inozemne glazbenike.

Kako je već ranije najavljeno, 2019. godina u DSO-u bit će posvećena Mozartu, pa tako i ovaj, prvi koncert spomenutog ciklusa. Orkestrom će ravnati Marc Tardue, dok će kao solistica nastupiti Jasminka Stančul. Ova istaknuta pijanistica u Gradu nastupa od svoje osamnaeste godine, dubrovačka publika redovno u velikom broju posjećuje njene koncerte, a ona se njome uvijek rado vraća i priređuje izvanredne glazbene doživljaje koje je kritika nazvala "vrhuncem pijanizma". Stančul živi u Beču od pobjede na međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven i blisko surađuje s Bečkim gudačkim kvartetom, Bečkom filharmonijom, ali i brojnim drugim sastavima poput „Mozarteum orkestra“, „Camerate Salzburg“, „Bruckner“ orkestra iz Linza, Praškim simfonijskim orkestrom, Pittsburgh simfonijskim orkestrom, Los Angeles filharmonijom, simfonijskim orkestrom Tokija i brojnim drugima.

Na programu su uvertira opere Ravnatelj kazališta (Der Schauspieldirektor), Koncert za klavir i orkestar br. 20 u d molu te Simfonija br. 41 u C duru „Jupiter“.

Ulaznice su u dostupne u internetskoj prodaji, kao i u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra radnim danom od 9 do 14 sati. Pogodnosti za građane: ulaznica za studente s X-icom je besplatna, za umirovljenike je 20 kuna, građane stare jezgre besplatna, a za ostale građane vrijedi popust od 30% na standardne cijene ulaznica. Dodatne informacije dostupne su na broj 417 110.

R.R.D.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019