Petak, 12 Travanj 2019 19:32

Prošao još jedan radni tjedan, nadzor nad radom žičare još traje!

Piše:
Prošao još jedan radni tjedan, nadzor nad radom žičare još traje! Foto: DPP

Prošao je još jedan radni tjedan, a Carinska uprava još nije okončala nadzor nad radom žičare kojom upravlja tvrtka Excelsa nekretnine, a koji je započeo 29. ožujka. Naime, na upit portala Dubrovnikpress.hr je li nadzor proveden i jesu li tijekom njega utvrđeni elementi koji bi za konačan ishod imali zatvaranje žičare, iz Carinske uprave odgovorili su da nadzor još traje.

"Ministarstvo financija Carinska uprava u skladu s odredbama Zakona o koncesijama ( Narodne novine 69/17) provodi inspekcijski nadzor obveznika Excelsa nekretnine d.d. radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih uz postupanje istog obveznika u navedenom području, te su nadzorne aktivnosti u tijeku." - navodi se u odgovoru iz Carinske uprave.

Inače, u Zakonu o koncesijama jasno se navodi da"u provedbi inspekcijskog nadzora inspektor može, kada to okolnosti slučaja zahtijevaju, radi onemogućavanja daljnjeg nezakonitog postupanja usmenim rješenjem ograničiti ili zabraniti obavljanje djelatnosti osobi koja djelatnost za koju je propisano da se obavlja na temelju koncesije obavlja bez koncesije."

Istim je Zakonom definirano kako se "ograničavanje ili zabrana obavljanja djelatnosti izvršava bez odgode pečaćenjem prostorija, postrojenja, uređaja i druge opreme za rad ili namijenjene radu ili na drugi pogodan način."
Kako Excelsa nekretnine nemaju koncesijsko odobrenje jer s Gradom Dubrovnikom nikad nisu sklopili ugovor za koncesiju, zaista nije jasno što to carinska uprava još uvijek u slučaju rada žičare nadzire, odnosno zašto je još nisu zapečatili.

Gradonačelnik Mato Franković svakako je očekivao da Carina zatvori žičaru. Uostalom u više je to javno i isticao.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019