zajednickadandrzavnosti2 2019

Subota, 13 Travanj 2019 12:50

Popravit će se riva ispred samostana u Rožatu

Popravit će se riva ispred samostana u Rožatu Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije rive u Rožatu. Procijenjena vrijednost nabave je 1,7 milijuna kuna s PDV-om. Krajnji rok za dostavu ponude je 30. travnja.

Rekonstrukcijom se želi spriječiti daljnje propadanje rive koja je oštećena djelovanjem rijeke na njezine temelje i tlo na kojem je sagrađena. Naime, pristanišni betonski obalni zid je raspucan i utonuo, a kamena riva u zapadnom dijelu je gotovo potpuno urušena.

Sanacija obale će se provesti na način da će se najprije izvršiti iskop uzduž oštećenog rubnog dijela obale te će se izgraditi novi obalni zid. Predviđeno je uređenje cjelokupne obalne crte s vertikalnim obalnim zidovima. Na prednjoj strani novog zida, na zapadnom dijelu, postojeća kamena obala se obnavlja u postojećem obliku s kamenim klesancima, koji će se prethodno demontirati, nakon izvedbe vertikalnih obalnih zidova od kalupnog betona ponovno će se ugraditi, uz dobavu i ugradnju nedostajućih kamenih elemenata koji odgovaraju postojećoj vrsti kamenog popločenja.

Rok izvođenja sanacije rive je 150 kalendarskih dana, nakon uvođenja izvođača u posao, a rekonstrukcijom će se dobiti sigurniji i prikladniji prostor ispred Franjevačkog samostana u Rožatu.

Javna nabava za izvođenje ovih radova oglašena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave te na web stranici Grada Dubrovnika.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019