Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 11:57

Manifestacija Uskrs u Primorju; Cvjetnica na Osojniku

Manifestacija Uskrs u Primorju; Cvjetnica na Osojniku Foto: Grad Dubrovnik

U sklopu manifestacije Uskrs u Primorju, u nedjelju je održan program "Cvjetnica na Osojniku". Nakon mise održane u crkvi svetog Jurja, nastupili su KUD „Sveti Juraj“, Osojnik – Linđo, mala grupa i Klapa Subrenum. Donacijom Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u popodnevnom programu podijeljeno je 1200 sadnica ljekovitog bilja, voća, povrća i cvijeća, uz prigodnu prodaju autohtonih domaćih proizvoda. Uskrs u Primorju održava se već desetu godinu zaredom, a ovo je prvi put da su održane i seoske igre koje će, sudeći po odazivu, postati nova uskršnja tradicija.
 
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i gradska vijećnica Katarina Doršner nazočile su jutarnjem dijelu programa na Osojniku.
 
- Kad je krenula organizacija ove manifestacije, imali smo za cilj oživjeti ovaj dio ruralni dio Grada Dubrovnika i stvoriti novu ponudu koja će biti privlačna i našim sugrađanima i turistima kako bi došli i otkrili ovaj dio neposredno u blizini Grada. Nažalost odgodili smo dio programa zbog nepredvidljivog vremena, ali uspjeli smo dio prebaciti za danas i bilo je jako lijepo na Cvjetnici na Osojniku. Novost u programu su seoske igre koje će, sigurna sam, postati nova atrakcija sudeći po ovako dobroj zabavi i velikom broju posjetitelja. – izjavila je ovom prigodom zamjenica Tepšić.
 
Seoske igre su održane u tri natjecateljske skupine: muškarci, žene i djeca do 15 godina. Odaziv je bio izvan očekivanja, a domaćini s Osojnika pokazali su se uspješni u više kategorija. Male Salačke i Sočani su trijumfirali u kategoriji do 15 godina od ukupno sedam ekipa, dok su u kategoriji muškaraca pobijedili Malci, također u konkurenciji sedam skupina. Apsolutne pobjednice susreta su Salačke đurđice, koje su pobijedile u konkurenciji pet skupina, a porazile su i Malce u revijalnom susretu. Pobjednici su dobili pečeno janje i poklon pakete, a nagrade su uručili pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.
 
Na Mali Uskrs, 28. travnja, na Gromači će se održati glavni dio događanja - gostovanja kulturno-umjetničkih skupina iz naše regije i susjednih zemalja. Tradicionalna manifestacija „Uskrs u Primorju“za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020