Petak, 19 Travanj 2019 12:04

Predstavljena knjiga Damira Fabijanića „Dubrovnik...”

Predstavljena knjiga Damira Fabijanića „Dubrovnik...” Foto: Dubrovnik Partner

Promocija knjige „Dubrovnik..." (trećeg, potpuno obnovljenog i dopunjenog izdanja) autora Damira Fabijanića, fotografa čiji su najznačajniji projekti povezani s Dubrovnikom i dubrovačkim krajem održana je sinoć u Sponzi.

Knjiga predstavlja vrhunac 30-godišnjeg autorovog samostalnog rada u kojem je na jedinstven način zabilježio tri desetljeća turbulentne povijesti Dubrovnika u vremenskom ciklusu mir – rat - mir i kao važan svjedok fotografski je zabilježio najvažnije trenutke prije, za vrijeme i poslije Domovinskog rata.

Jedinstveni parovi fotografija - isti motivi prije i poslije razaranja, te kasnije parovi prije i poslije obnove na najbolji način ilustriraju dubrovačka ratna vremena i posljedice na zaštićenoj svjetskoj baštini (UNESCO). Dugogodišnjim strpljivim radom u dosljednom građenju autorskog koncepta, Fabijanić je dokumentarnu fotografiju uzdigao na nivo impresivnog autorskog djela koje je pri tom zadržalo sve karakteristike dokumentarnosti.

Unatoč brojnim uspješnim inozemnim predstavljanjima istoimene izložbe u najznačajnijim prostorima Europe i Južne Amerike, nagradama za prethodna izdanja knjige, samo zahvaljujući iznimnoj autorovoj upornosti, ova knjiga realizirana je kao konačan rezultat trajne vrijednosti.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019