Petak, 19 Travanj 2019 12:04

Predstavljena knjiga Damira Fabijanića „Dubrovnik...”

Predstavljena knjiga Damira Fabijanića „Dubrovnik...” Foto: Dubrovnik Partner

Promocija knjige „Dubrovnik..." (trećeg, potpuno obnovljenog i dopunjenog izdanja) autora Damira Fabijanića, fotografa čiji su najznačajniji projekti povezani s Dubrovnikom i dubrovačkim krajem održana je sinoć u Sponzi.

Knjiga predstavlja vrhunac 30-godišnjeg autorovog samostalnog rada u kojem je na jedinstven način zabilježio tri desetljeća turbulentne povijesti Dubrovnika u vremenskom ciklusu mir – rat - mir i kao važan svjedok fotografski je zabilježio najvažnije trenutke prije, za vrijeme i poslije Domovinskog rata.

Jedinstveni parovi fotografija - isti motivi prije i poslije razaranja, te kasnije parovi prije i poslije obnove na najbolji način ilustriraju dubrovačka ratna vremena i posljedice na zaštićenoj svjetskoj baštini (UNESCO). Dugogodišnjim strpljivim radom u dosljednom građenju autorskog koncepta, Fabijanić je dokumentarnu fotografiju uzdigao na nivo impresivnog autorskog djela koje je pri tom zadržalo sve karakteristike dokumentarnosti.

Unatoč brojnim uspješnim inozemnim predstavljanjima istoimene izložbe u najznačajnijim prostorima Europe i Južne Amerike, nagradama za prethodna izdanja knjige, samo zahvaljujući iznimnoj autorovoj upornosti, ova knjiga realizirana je kao konačan rezultat trajne vrijednosti.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019