Petak, 19 Travanj 2019 20:09

Lakše metar u gu...cu nego cenat u glavu

Piše:
Sedam dana na Zelenoj placi neće biti stolova Pucić Palacea Sedam dana na Zelenoj placi neće biti stolova Pucić Palacea Foto: DPP

Nakon današnjeg priopćenja iz gradske uprave u kojem se navodi kako je tvrtka Sagrada Management d.o.o. kažnjena novčano i oduzimanjem javne površine na rok od sedam dana zbog postavljanja dva stola više i stalka s cjenikom, iz uprave te tvrtke reagirali su također priopćenjem. Riječ je o tvrtki koja upravlja hotelom Pucić Palace i javnoj površini ispred hotela, odnosno na Zelenoj placi.

Bogu i dragoj Gospi hvala, iz te tvrtke ni ne pokušavaju osporiti kako su bili u prekršaju, ali lošim PR-om pokušavaju umanjiti posljedice koje proizlaze po građane zbog bahatosti ugostitelja.

Tako iz Sagrada Managementa pišu da postavljeni stolovi „nisu služili za komercijalne svrhe već su bili postavljeni u svrhu preglednosti jedinog izlaza iz restorana na terasu pri posluživanju gostiju”. Stalak s cjenikom ne spominju. Drugim riječima, oni pokušavaju reći kako stolovi nisu služili za posluživanje gostiju, ali to ni u kom slučaju ne znači da nemaju komercijalnu svrhu, ali to ni nije poanta, ne treba sad filozofirati što je komercijalna svrha što nije, poanta je da iz Sagrada Managementa očito ne razumiju zašto su kažnjeni.

Sagrada Management nije kažnjen zato da na ta dva stola ne bi zaradio, tvrtka je kažnjena jer su ta dva stola i stalak s cjenikom zauzeli prolaz građanima i posjetiteljima Grada i sasvim je svejedno je li se na njima poslužuje ili ne. To je ono što ugostitelji trebaju shvatiti, što im treba utuviti u glavu, nitko njima ne smanjuje javne površine niti ih kažnjava iz zlobe da ne zarade više, već ih se kažnjava jer protupravno zauzimaju ionako pretrpanu javnu površinu, stalkom, stolom, stolicom, stražnjicom, svejedno čime, ali njima svima zajedno očito lakše ide metar u guzicu nego cenat u glavu.

Pišu još iz kažnjene tvrtke kako je njihova, pazi sad, „restoranska terasa odijeljena od zgrade u kojoj se nalazi restoran” pa kažu kako su njihovi „zaposlenici primorani prelaziti prometnu ulicu kako bi poslužili goste pri čemu može doći do sudaranja s prolaznicima”. Pa normalno da je tako jer to nije nikakva hebena „restoranska terasa” nego placa, Zelena placa, ista ona za koju su navodno iz Pucić Palacea svojedobno tražili da se još malo izmakne, odnosno da se ne postavljaju banci kako bi oni mogli staviti stolove u vrijeme kad zbog place to ne mogu.

Ipak, u stilu onih osuđenika nakon sudskih procesa koji davaju idiotske izjave kako će poštivati odluku suda, kao da imaju drugog izbora, osim ako nemaju BiH državljanstvo pa da kidnu u susjedstvo, iz Sagrada Managementa pišu kako će eto oni „ispoštovati sve točke prekršajnog naloga izdanog od strane nadležnih tijela Grada Dubrovnika”. „Ajdeeee”, rekao bi Bili Piton kad Pantelija otegne papke.

Na koncu u svom lošem PR potez, jer bolje da su šutjeli, iz Pucića, odnosno Sagrada Managementa pišu kako oni priopćenjem žele obavijestiti „građane, nadležne institucije i medije da u potpunosti preuzimamo odgovornost za navedeni prekršaj o nepoštivanju odluke o zakupu javne površine”.

Oni sad izgleda očekuju da im netko zbog toga plješće. Dubrovčani bi se zato trebali okupiti ispred Pucić Palacea kako bi dugotrajnim čičanjem pozdravili njihovo „preuzimanje odgovornosti”, jer sad znaju da za nelegalno postavljanje stolova mimo dozvole nije kriva nečija pokojna baba što su dosad mislili.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020