Nedjelja, 21 Travanj 2019 13:24

Biskup Uzinić predvodio uskrsnu misu u Katedrali

Biskup Uzinić predvodio uskrsnu misu u Katedrali Foto: DPP/DM

Središnju misu na Uskrs u dubrovačkoj Katedrali predvodio je danas biskup dubrovački Mate Uzinić. Tijekom propovijedi biskup Uzinić govorio je o samoj povijesti kršćanstva i značaju Uskrsa i današnjem vremenu i obilježavanju Isusova uskrsnuća te je istaknuo kako se u modernom dobu nažalost kao simbol uzimaju sve češće primjerice zečevi umjesto kršćanskim simbola.

Biskup je govorio i o podjeli kršćana, ali i pedofiliji i netransparentnom poslovanju Crkve, a istaknuo je nedostatak poniznosti. Uzinić je kazao da su to pojave kojih se treba sramiti, ali, naglasio je, sve to nije ono što pripada samoj biti kršćanske vjere.

- Povijest kršćanstva ne može se svesti samo na one nedosljedne trenutke, iako nas neki žele na to svesti. Nije ni ispravno sadašnjost kršćanstva i Crkve gledati samo kroz pojedine negativne pojave koje ispunjavaju medijski prostor, iako nas mnogi samo kroz to vide. - kazao je biskup Uzinić.

Tijekom propovijedi biskup Mate Uzinić kazao je kako „u Isusovom životu i životu kršćana smrt nije točka na i, točka na i je uskrsnuće, domovina na nebesima, vječnost”.

- To je naša kršćanska posebnost u koji vjerujemo i kojem se nadamo. - kazao je biskup Mate Uzinić.

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020