Utorak, 23 Travanj 2019 11:45

Još nekoliko dana do Du Motiona

Još nekoliko dana do Du Motiona Foto: Du Motion

Još nas samo par dana dijeli od petog izdanja manifestacije Du Motion - Runners' Days Dubrovnik, koja i ove godine u Dubrovnik dovodi rekreativce iz 50 zemalja svijeta. Zanimanje za ovaj događaj premašilo je sva očekivanja, pa je tako tisuću mjesta za nedjeljni Dubrovački polumaraton, središnji događaj Du Motiona, rasprodano gotovo tri mjeseca prije održavanja, a ubrzo nakon toga i atraktivna Utrka zidinama stotinu trkača.

Uz tisuću sudionika polumaratona, jednaka brojka trkača istrčat će u nedjelju petkilometarsku stazu humanitarne 5K utrke, koja je također rasprodana prije nekoliko dana, a kompletan prihod ove godine odlazi za potrebe neurorehabilitacije Ante Kolunđije, Du Motion volontera nastradalog lani u prometnoj nesreći.

U subotu će se održati i Dječja utrka, u kojoj sudjeluju dubrovački vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda.

Osim što je ucrtao Dubrovnik na mapu privlačnih destinacija za ljubitelje aktivnog odmora i rekreacije, Du Motion je u kratko vrijeme potaknuo razvoj volontiranja, idealnog za druženje i učenje o organizaciji događaja ove vrste. Od gotovo 800 ljudi uključenih u organizaciju, skoro 500 čine volonteri iz osnovnih i srednjih škola. Njihov broj raste sa svakim izdanjem manifestacije, a reakcije trkača na njihov angažman su redovito fantastične. Upravo zato s razlogom i nose naziv "Krila Du Motiona”.

U organizaciji sudjeluju i brojne gradske službe, Crveni križ, članovi sportskih i auto klubova te desetak pripadnika HGSS-a koji će pružiti pomoć pri osiguranju staze polumaratona i Utrke zidinama.

Uz volontere, najviše riječi hvale redovito dobiva dubrovačko gostoprimstvo, još jedan od razloga zbog kojeg se brojni sudionici Du Motiona vraćaju svake godine. I ovaj će ih put grad dočekati širokih ruku i otvorenog srca!

Ovo je ujedno i poziv svima koji su u prilici da se pridruže ovom slavlju zdravog načina života, sporta i humanosti te budu dio najinternacionalnije domaće trkačke manifestacije i proslave njene pete obljetnice!

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019