Četvrtak, 25 Travanj 2019 11:18

Gradonačelnik Franković o zatvaranju žičare: Ovo je najbolja reklama Hrvatske s porukom da se mora poštivati zakon

Piše:
Gradonačelnik Franković o zatvaranju žičare: Ovo je najbolja reklama Hrvatske s porukom da se mora poštivati zakon Foto: DPP

Jasno je kako žičara nije imala koncesiju. Proteklo je puno godina i gradska uprava odlučila je stati na kraj tom problemu. Ovo je samo jedan dio procesa i ovo nije konačno rješenje, naravno, konačno rješenje je plaćanje dugova i prošlosti i plaćanje koncesijske naknada. Danas je jasno da žičara ne može raditi bez toga i da nitko ovdje ne može raditi što ga je volja i da treba poštivati zakone Republike Hrvatske. - kazao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković nakon što je jutros, nakon gotovo mjesec dana od početka nadzora rada, koji je započeo na zahtjev Grada Dubrovnika kao davatelja koncesije, Carinska uprava obustavila rad žičare Excelsa nekretnina.

Gradonačelnik Franković kazao je kako očekuje da će žičara biti kratko zatvorena, odnosno, prema njegovim predviđanjima, oko mjesec dana, dok se ne plate dugovanja i ne potpiše ugovor o koncesiji.

- Ako sve strane budu razumne žičara će raditi, gosti će biti zadovoljni, a građani će imati bolji proračun. Ovo nije loša reklama, ovo je najbolja reklama Republike Hrvatske s porukom poželjni ste, ali morate poštivati zakon. To je prava reklama jedne pravne države. - kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako nitko nije trenutno na gubitku osim samih Excelsa nekretnina.

Excelsa nekretnine nepravomoćnom presudom duguju Gradu 21, a državi, dok je bila davatelj koncesije, osam milijuna kuna naknada, plus kamate.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019