Četvrtak, 25 Travanj 2019 11:37

Potpisan Ugovor za izradu glavnog projekta Nove luke Polačišća

Potpisan Ugovor za izradu glavnog projekta Nove luke Polačišća Foto: DNŽ

Ugovor (Provedba geotehničko - geoloških istražnih radova i izrada projektno tehničke dokumentacije, Glavnog projekta, za izgradnju Nove luke Korčula na lokaciji Polačišća) za izradu Glavnog projekta Nove luke Polačišća potpisan je jučer u Županijskoj lučkoj upravi Korčula. Ugovor je vrijedan 1.2 milijuna kuna a potpisali su ga ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković i članica uprave COIN Inženjering d.o.o. Barbara Peruško.

Tvrtka COIN Inženjering d.o.o. iz Pule je na provedenom Natječaju ponudila najpovoljniju cijenu te dobila posao izrade Glavnog projekta za Novu luku. Nakon potpisivanja ugovora se očekuje pokretanje postupka izrade sve potrebne dokumentacije što bi trebalo trajati oko pet mjeseci, nakon čega se izdaje Građevinska dozvola za Novu luku na lokaciji Polačišća.

Potpisivanju je uz ravnatelja Lelekovića i druge djelatnike Lučke uprave nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo koji je pozdravio sve prisutne te izrazio zadovoljstvo napretkom projekta Nove luke i rekao kako je jedan od najznačajnijih za Dubrovačko-neretvansku županiju. Jako bitan dio je i drugi dio projekta, što je rekonstrukcija postojeće Županijske ceste do Račišća i izgradnja nove pristupne ceste do Nove luke na lokaciji Polačišća čiji je nositelj Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon potpisivanja ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković je izrazio veliko zadovoljstvo prvenstveno što je ishodovana Lokacijska dozvola za Novu luku, te svim dosadašnjim postupcima u tijeku realizacije ovog projekta koji je jedan od bitnijih infrastrukturnih pothvata. Građevinska dozvola se očekuje do kraja 2019. godine.

- Početak izgradnje Nove luke na lokaciji Polačišće bi trebalo započeti početkom 2020. godine. - izjavio je ravnatelj Leleković.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019