Četvrtak, 25 Travanj 2019 17:06

U Mokošici kotar dobio nove prostorije, a policija ured

Piše:
U Mokošici kotar dobio nove prostorije, a policija ured Foto: DPP

U okviru projekta „Mokošica – mjesto sigurnog življenja, kojeg je osmislila i provodi Policijska postaja Dubrovnik prošli mjesec osnovano je Vijeće za prevenciju Gradskog kotara Mokošica, a kao prioritet rada je određen problem maloljetničke delikvencije na području Nove Mokošice. Vijeće će voditi brigu o sigurnosnim i komunalnim problemima u Novoj Mokošici i načinima njihovog rješavanja te je dogovoreno i organiziranje ureda Policije u zajednici, u prostorijama Grada Dubrovnika pokraj novih prostorija Gradskog kotara Mokošica u popularno zvanom „Opskrbnom centru”.

Nove prostrije GK Mokošica i ureda Policije tako su danas obišli gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević gdje ih je dočekala predsjednica GK Mokošica Nikolina Pozniak.

Radi se o nastavku suradnje Grada Dubrovnika i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Za vrijeme ove gradske uprave naš odnos je sve bolji, važno je za reći da se vidi smjer promjene upravljanja po pitanju mjesne samouprave. Naime,

- Gradski kotar Mokošica je donedavno radio u prostorima skloništa, a sad je dobio adekvatne prostore. Uskoro bi svi tajnici gradskih kotara trebali postati i komunalni redari tako da će imati mogućnost djelovanja na terenu, odnosno kažnjavanja i utvrđivanja nepravilnosti. Na području Rijeke dubrovačke je oko deset tisuća stanovnika i važna je prisutnost policije koja sugrađanima daje veću dozu sigurnosti i ovo otvaranje ureda je nastavak suradnje Grada Dubrovnika i Policijske uprave dubrovačko – neretvanske. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

- Već duže vrijeme imamo kontakt policajca, ali nije imao primjerene prostorije gdje bi mogao raditi i gdje bi građani određenim danima mogli doći i iznijeti svoje zahtjeve, pritužbe i sl. Ovaj ured mijenja situaciju, a kad se za to stvore uvjeti nadamo se i mogućnosti da građani mogu izvaditi osobne dokumente u Mokošici. - kazao je načelnik Ivan Pavličević dodavši kako će policajac zasad u uredu biti u različito vrijeme no da će se zainteresirani građani obavijestiti o rasporedu rada ureda.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019