Petak, 26 Travanj 2019 11:58

Zasad nema krize na jugu, čak 43 posto više turista od početka godine

Zasad nema krize na jugu, čak 43 posto više turista od početka godine Foto: DNŽ

Održana je 5. sjednica Turističkog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj se među ostalim razgovaralo i o tri turistička zakona koja su trenutno u fazi donošenja u Hrvatskom saboru, a izneseni su odlični turistički rezultati od početka godine.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić istaknuo je kako su svi zakoni prošli sve potrebne procedure.

- Mogu reći da će se dosta toga promijeniti, ali neće biti narušen način rada i kredibilitet Turističkih zajednica. Zakon o članarinama u turističkim zajednicama jedan dio sadašnjih obveznika sada rasterećuje. To je mali iznos, ali je gesta kojom se rasterećuje njihovo poslovanje. Taj zakon ide na pojednostavljenje. - rekao je Bakić te dodao kako se čekaju skore izmjene i Zakona o turističkim zajednicama te Zakona o turističkoj pristojbi.
Bakić je istaknuo i kako je od početka godine ostvareno povećanje broja dolazaka i noćenja.
tvijece2604- Od početka godine imamo 224 tisuće dolazaka što je povećanje od 43 posto i 566 tisuća noćenja što je 19 posto više nego lani u isto vrijeme. - rekao je Bakić.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je kako ZL bilježi osjetno povećanje broja putnika te kako je povećanje od početka godine 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Na sjednici je prihvaćena i Odluka o odobrenim potporama na Prijedlog Povjerenstva za potpore projekata prijavljenih na Javni poziv za potpore Hrvatske turističke zajednice za regionalna i lokalna događanja i na poziv Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije turističkim zajednicama za potpore događanjima u 2019. godini.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020