Subota, 27 Travanj 2019 12:41

Međunarodna folklorna manifestacija na Gromači

Međunarodna folklorna manifestacija na Gromači Foto: Grad Dubrovnik

Međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge „Dubrovački primorski svatovi" ove godine se odvija deseti put i prerasla je u turističku atrakciju, a u nedjelju, u sklopu programa Uskrs u Primorju, na Mali Uskrs, održat će se na Gromači s početkom u 16 sati.

Svojim nastupima i prezentacijom običaja sudjelovat će brojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sudjeluju Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, FA „LINĐO" iz Dubrovnika, KUD Sc. Ilija – Kljaci iz Drniša, KUD Zvona Zagore Mirlović iz Šibenika, KUD Sv. Jurj s Osojnika, HKUD fra. Petar Bakula iz Posušja, KUD „Stjepan Radić" iz Pridvorja, HKUD Čapljina iz Čapljine i domaćini udruga „Dubrovački primorski svatovi".

Tradicionalna manifestacija „Uskrs u Primorju"za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika. Ovo ruralno područje je svega par kilometara udaljeno od središta grada i ima snažan agroturistički potencijal. Prilika je to za prezentaciju raznolikosti i kulturne baštine, kroz zabavu, gastronomiju i aktivan boravak u prirodi.

Građanima i posjetiteljima na raspolaganju je posebna besplatna autobusna linija JGP Libertas Dubrovnik. Polazak prema Gromači je u 15:15, a povratak u 18:30. Autobus se zaustavlja na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici. Podsjećamo kako i ovaj vikend vrijedi posebna gastronomska ponuda u četiri seoska domaćinstva.

DPP

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019