Subota, 27 Travanj 2019 14:03

Reforma prijeti ukidanjem pa u Konavlima apeliraju na roditelje da djecu upisuju u područne škole

Piše:
Reforma prijeti ukidanjem pa u Konavlima apeliraju na roditelje da djecu upisuju u područne škole Foto: DPP/DM

Na nedavno održanoj sjednici konavoskog Općinskog vijeća moglo se čuti i kako konavoskim područnim školama prijeti zatvaranje. Naime, vijećnik Vlaho Mujo istaknuo je kako misli da će se reforma školstva negativno odraziti na Konavle, odnosno da je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, kako je kazao Mujo, „u jednom intervjuu praktički najavila ukidanje područnih škola”.

- Mi ih u Konavlima imamo nekoliko i skandalozno je da se te škole ukidaju. Je li Općina upoznata s planom reorganizacije škola koje Županije trebaju napraviti u roku od tri mjeseca? - pitao je Mujo načelnika Boža Lasića.

- Reforma školstva nam još nije predstavljena, ali ja se slažem da područne škole moraju opstati. - rekao je Lasić.

- Učinit ćemo sve što možemo, borit ćemo se protiv toga da se područne škole u Konavlima zatvore, ali imamo i jedna drugi problem. - nastavio je Lasić pa pojasnio:
- Ja moram apelirati na roditelje da upisuju djecu u područne škole. Ima primjera kada su se i puno veće područne škole od onih koje imamo u Konavlima pripajale i ukidale, a nažalost imamo u Konavlima primjera da roditelji djecu ne žele upisati u područnu školu. Rade npr. u Gradu i lakše im je dijete ostaviti u školi ili vrtiću u Cavtatu ili iz ne znam kojih drugih razloga to rade. Zato treba s roditeljima pričati da djecu upisuju u područne škole, s osobno smatram da su škola i vrtić u pojedinim mjestima osnova za zadržavanje ljudi, osnova života i svakako ćemo poduzeti sve da ne dođše do ukidanja područnih škola. - kazao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019