Nedjelja, 28 Travanj 2019 12:48

Uhićeni pljačkaši RBA u Metkoviću

Uhićene su dvije žene i jedan muškarac zbog krađe Raiffeisenbank u Metkoviću. Kako se navodi u današnjem priopćenju PU dubrovačko – neretvanske , „dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko - neretvanske dvije ženske osobe u dobi od 44 i 38 godina i jedna muška osoba u dobi od 57 godina sumnjiče se za dva kaznena djela i to Zlouporabu položaja i ovlasti i kazneno djelo Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičeni, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta u poslovnici banke u Metkoviću, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Naime, utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i novac zadržavali za sebe.

Sumnja se da su na opisani način u vremenskom razdoblju od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećena banka za koju su radili.” - navode iz PU dubrovačko – neretvanske.

Svo troje osumnjičenih su uhićeni jučer na području Metkovića, Ploča i Opuzena, a kako se navodi u priopćenju, „s obzirom na težinu i kompleksnost kriminalnih radnji počinjenih od strane osumnjičenih, policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem”.

D.M.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019