lausnekretninebanner

Nedjelja, 28 Travanj 2019 23:41

Smotrom folklora na Gromači završena manifestacija „Uskrs u Primorju”

Smotrom folklora na Gromači završena manifestacija „Uskrs u Primorju” Foto: DNŽ i Grad Dubrovnik

Nikad bogatija, tradicionalna manifestacija „Uskrs u Primorju“ završena je u nedjelju poslijepodne smotrom folklora na Lokvi na Gromači. Ova međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge „Dubrovački primorski svatovi“ održana je jubilarni deseti put i polako prerasta u pravu turističku atrakciju.
Svojim nastupima predstavila su se brojna kulturno - umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sudjelovali su Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, FA „LINĐO“ iz Dubrovnika, KUD Sc. Ilija – Kljaci iz Drniša, KUD Zvona Zagore Mirlović iz Šibenika, KUD Sv. Juraj s Osojnika, HKUD fra. Petar Bakula iz Posušja, KUD „Stjepan Radić“ iz Pridvorja, HKUD Čapljina iz Čapljine i domaćini udruga „Dubrovački primorski svatovi“.
 
Uz zahvalu organizatorima kao čuvarima tradicije, sudionike smotre, ali i sve posjetitelje u ime Grada Dubrovnika i gradonačelnika Mata Frankovića pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić te zamjenica župana Žaklina Marević.
 
Tradicionalna manifestacija „Uskrs u Primorju“, koja za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika,  ove je godine održana na više lokacija. Građanima i posjetiteljima i ovaj put na raspolaganju je bila posebna besplatna autobusna linija, kao i posebna gastronomska ponuda u četiri seoska domaćinstva.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020