Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 12:17

Turisti, ali i domaći trebaju poštovati Grad; postavljaju se upozorenja što se ne smije

Turisti, ali i domaći trebaju poštovati Grad; postavljaju se upozorenja što se ne smije Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik nastavlja s primjenom strateškog projekta „Poštujmo Grad” („Respect the City”). Inicijativa održivog i odgovornog upravljanja destinacijom već u svom početku, 2017. godine, privukla je pažnju stranih medija i globalne stručne turističke javnosti. Zbog potrebe sustavnog djelovanja, izrađen je vizualni identitet projekta i komunikacijski plan, usmjeren svim posjetiteljima Grada, ali i građanima.

Izrađene su ploče s informacijama za goste, koje piktogramima komuniciraju o zabranjenim aktivnostima unutar povijesne gradske jezgre, kao zaštićene spomeničke baštine.
rtctable 1Velike obostrane ploče s pravilima Poštujmo Grad i vizualom Orlandove godine postavljene su na dvije lokacije u gruškoj luci, na frenkventnu poziciju kroz koju godišnje prođe milijun posjetitelja.
rtctable 2Ista pravila su predstavljena privatnim iznajmljivačima, turističkim vodičima i tiskana na flyere dostupne u info centrima Turističke zajednice. U nastavku provedbe projekta, u povijesnoj gradskoj jezgri će se pleksiglas ploče sa starim pravilima zamijeniti novima, u stilu bordo strata s oznakama objekata u gradskim ulicama.
rtcpravila3U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, Lučkom upravom, Sanitatom Dubrovnik, Libertasom i drugim važnim suradnicima, logotip projekta i ključne poruke aplicirat će se na suncobrane na placi, autobuse gradskog prijevoza, majice komunalnih redara i sve one vanjske elemente gradskih službi i tvrtki na kojima to bude moguće.
rtcplacaLogotip projekta RTC istaknut će se i na velikoj strati u povijesnoj gradskoj jezgri, kako bi postao nezaobilazan i prepoznatljiv svima, kao izraz poštovanja prema kulturi koja je već 40 godina upisana na listu UNESCO-ve Svjetske baštine, ali i građanima, bez kojih nema živog Grada.

Inicijativa je pokrenuta i na društvenim mrežama, kako bi se različitim komunikacijskim alatima doprinijelo do što šire javnosti, s ciljem povećanja svijesti o nužnosti očuvanja baštine, kao i osiguravanju kvalitetnog života lokalnog stanovništva te najboljeg iskustva Grada za posjetitelje. Aktivnostima unutar ovog sveobuhvatnog projekta, Grad Dubrovnik se profilira kao primjer grada koji je počeo upravljati svojim turizmom na održiv način.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019