Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 13:24

Županija je spremna sufinancirati izgradnju nove škole u Cavtatu

Piše:

Nakon što su država i Općina Konavle postigle dogovor oko izgradnje nove cavtatske osmoljetke na Rajkovu Dolu, a država Općini za tu namjenu ustupila zemljište, vijećnik Vlaho Ivaniš (HDZ) pitao je župana Nikolu Dobroslavića na sjednici Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije je li Županija spremna za izgradnju škole i kakve su procedure pokrenute ne bi li se taj projekt počeo realizirari.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je uvodno kako je škola u Cavtatu jedan od prioriteta ne samo Županije nego i RH jer je zaključkom Vlade još na sjednici u Dubrovniku potvrđena važnost izgradnje nove škole.

- Sadašnja škola ima ograničen vijek trajanja jer je zgrada dosta derutna i održavamo je u skladu sa standardima, ali to ne može ići unedogled. Drago mi je da je postignut dogovor na Rajkovu Dolu između države i Općine. Bile su dvije opcije, jedna na sadašnjoj lokaciji, a za drugu lokaciju na Rajkovu Dolu Općina misli da je bolje rješenje. Ukoliko Općina riješi pitanje vlasništva zemljišta i projekt na Rajkovu Dolu, mi nemamo ništa protiv da se to dogodi. Bitno da je Ministarstvo stava sufinancirati u znatnom omjeru izgradnju te škole. Županija je dakako spremna sufinancirati taj projekt, iako nam fiskalne mogućnosti nisu prevelike. - rekao je Dobroslavić.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019