Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 13:38

Dobroslavić: Autocesta će ići kroz Županiju, a susjedna država neka radi što hoće

Piše:
Dobroslavić: Autocesta će ići kroz Županiju, a susjedna država neka radi što hoće Foto: DPP

Što je dogovoreno na nedavnom sastanku s predstavnicima HAC-a oko izgradnje autoceste prema Dubrovniku, pitao je župana na sjednici Županijske skupštine Mihovil Družijanić (HDZ). Dobroslavić je istaknuo se u svim strateškim dokumentima, kao i prostornim planovima, izgradnju autoceste do Dubrovnika navodi kao prioritetni projekt.

- Trasa autoceste išla bi područjem Županije čime se eliminira trasa kroz Hercegovinu, barem što se nas tiče, a susjedna država može raditi ono što misli da joj je potrebno. Želimo se i kvalitetno povezati unutar Županije od Neretve, otoka do Dubrovnika, da to bude protočna prometnica i na tome smo ustrajali i imamo potporu jer je Vlada u Dubrovniku podržala izradu studijske dokumentacije za povezivanje Dubrovnika na mrežu autocesta za što je zadužen HAC, a koja se vezuje se na čvorište Metković i imali smo tri sastanak nakon tog zaključka Vlade. - rekao je Dobroslavić.

- Na zadnjem sastanku, na kojem je u Dubrovniku bio i direktor HAC-a, obavijestili su nas da provode zaključke Vlade. Pripremljen je natječaj za izrađivača dokumentacije za te dionice od čvorišta Metkovića do Pelješkog mosta i od mosta do Osojnika. Vjerujemo da će dokumentacija brzo biti gotova. Nadamo se da su oni stručnjaci, koji su predvidjeli trasu autoceste kroz Županiju, bili u pravu. U zaključcima Vlade prioritet je i brza cesta od Zračne luke do Dubrovnika, odnosno Osojnika te pelješka cesta od Brijeste do Perne s obilaznicom Orebića. Obje se studije izrađuju i ustrajat ćemo da se područje Županije poveže i međusobno i s ostatkom Hrvatske. - kazao je župan Dobroslavić.