Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 20:07

Trla baba lan ili će ove godine biti reda s ležaljkama?

Piše:
Trla baba lan ili će ove godine biti reda s ležaljkama? Foto: DPP

Sezona kupanja brzo počinje, pa su počela i pitanj hoće li plaže i ovog ljeta biti zatrpane ležaljkama. Tako je vijećnica Kristina Ćurčija (SDP) tijekom sjednice Županijske skupštine pitala tko uopće kontrolira koncesionare te hoće li se i ove sezone događati da koncesionar zauzme ležaljkama 90 posto plaže, kao što je to bio slučaj prošle sezone. Naime, nije se baš dalo primijetiti da je bilo tko kontrolirao koncesionare u postavljanju ležaljke duž plaža, kao što se ne može primijetiti da su te ležaljke bile uredno sklopljene do trenutka dok ih kupači ne zatraže.

Resorni županijski pročelnik Ivo Klaić nije se baš proslavio odgovarajući vijećnici Ćurčiji. Ponavljao je sve ono što je govorio i prošle godine, a odgovornost je prebacio na komunalne redare i službenike Lučke kapetanije.

- Nećemo dozvoliti takav način postavljanja ležaljki. Ima točno limitarn broj koliko ležaljki se može postaviti. Naše povjerenstvo i dalje će kontrolirati ugovore, ali i dalje je Lučka kapetanija i komunalno redarstvo nadležno za kontrolu. Inspekcija jasno navodi da su po novom Zakonu o lučkim kapetanijama i Zakonu o komunalnom gospodarstvu nadležni komunalni redari i lučka kapetanije. Uz ta tri tijela možemo doći do visoke razine kontrole. Niti jedna koncesija nije isključiva i koncesionari ne mogu držati ležaljke onako kako ih drže. - kazao je Klaić.

No, Klaić očito nije obilazio plaže prošle sezone ili se možda uopće ne kupa ili u se ne kupa na plažama u Gradu, jer da ih je obilazio uvjerio bi se kako koncesionari konstantno, kad su u pitanju ležaljke, krše pravila igre, a niti jednom od njih nije oduzeta koncesija.

Kad su u pitanju ležaljke koje moraju biti složene jedna na drugu one su zaista tako posložene samo na Mandraču. Na ostalim plažama to nije slučaj. Iako niti jedan od koncesionara nema zatvoreni tip koncesije, ležaljke su im redovito 24 sata rastvorene i posložene duž plaža i to na način da se kupači kad se požele okupati moraju provlačiti između ležaljki kako bi došli do mora. No, glavna sezona samo što nije počela pa ćemo se brzo svi zajedno uvjeriti koliko je efikasno Klaićevo povjerenstvo, komunalni redari kojih nema dovoljno da bi se još bavili i ležaljkama, dok je efikasnost službenika Lučke kapetanije tek posebna priča.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020