Utorak, 30 Travanj 2019 10:56

Sjednica Gradskog vijeća 7. svibnja

Sjednica Gradskog vijeća 7. svibnja Foto: DPP

Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održat će se 7. svibnja. Na dnevnom je redu 35 točaka, a iako je gradonačelnik Mato Franković najavljivao da bi se mogao naći već na sljedećoj sjednici, među njima nema novog prijedloga ugovora o iznosu koncesijske naknade za žičaru koja bi se povećala, a koji bi nakon, što ga usvoje vijećnici gradonačelnik Mato Franković trebao potpisati s predstavnicima Excelsa nekretnina. Naime, službenici Carinske uprave postaje žičare zapečatili su još u četvrtak jer je nadzorom utvrđeno da Excelsa nekretnine nemaju koncesijsko odobrenje bez kojeg žičara ne može raditi. No, za očekivati je da će na sjednici svakako biti riječi o žičari.

Među 35 točaka dnevnoga reda je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima kojim se od 1. svibnja do 1. listopada autobusima zabranjuje parkiranje i zaustavljanje u zoni posebnog prometnog režima, odnosno na Pilama ako nije riječ o autobusima koji prevoze goste s kruzera, uz urednu vinjetu ili autobusima koji organizirano prevoze goste koji su smješteni u Gradu Dubrovniku, Općini Dubrovačko primorje, Općini Župa Dubrovačka i Općini Konavle

Kad je u pitanju promet, vijećnici će raspraviti i Prijedlog izmjena i dopuna odluke o organizaciji i naplati kontrole parkiranja u Gradu. Na dnevnom je redu i Prijedlog o prihvaćanju teksta Ugovora o ustupanju javnih parkirnih površina za organizaciju javnih parkirališta u 2019. sa Sanitatom.

Raspravit će se i Prijedlog teksta Sporazuma o međusobnog suradnji radi osiguranja financijskih sredstava i provedbe prve faze projekta sanacije Grabovice.

Na dnevnom je redu i niz izvješća o radu javnih ustanova u kulturi za 2018. godinu.

N.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020