Utorak, 30 Travanj 2019 14:21

Kreće energetska obnova dječjeg vrtića Ciciban, a nakon toga i Izviđača

Kreće energetska obnova dječjeg vrtića Ciciban, a nakon toga i Izviđača Foto: DPP/DM

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i Damir Blažević u imwe izvođača radova Lapad graditelj d.o.o. potpisali su dana u Cicibanu ugovor o energetskoj obnovi tog vrtića vrijedan 1,2 milijuna kuna s PDV-om. Izvođač se obvezao radove dovršiti u roku od 150 dana od dana uvođenja u posao.

Grad Dubrovnik je za ovu energetsku obnovu osigurao nešto više od milijun kuna bespovratnih sredstva iz EU fonda ugovorima sklopljenim s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 527 tisuća kuna te 490 tisuća kuna sukladno odluci Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
ciciban3004tekstRadovima u dječjem vrtiću Ciciban grijani prostor od  903 kvadratna metra će se toplinski izolirati s unutarnje i s vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom.

Kako je na potpisivanju ugovora istaknuo gradonačelnik Franković ovo je prva u nizu energetskih obnova koje Grad planira pokrenuti ove godine.

- Prošle godine je učinjena energetska obnova OŠ Lapad gdje je napravljena i rekonstrukcija sportske dvorane. Sad krećemo s energetskom obnovom ovog dječjeg vrtića, a nakon toga Izviđača te osnovnih škola Ivana Gundulića i Marina Držića. - kazao je gradonačelnik Mato Franković dodavši da će se Grad ponovo prijaviti na natječaj za dodjelu sredstava i to za energetsku obnovu sportske dvorane u Gospinome polju.

D.M.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019