Utorak, 30 Travanj 2019 15:05

U Župi održan sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira

U Župi održan sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Foto: Općina Župa dubrovačka

U prostorijama Općine Župa dubrovačka održan je radni sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda na području Općine Župa dubrovačka u kojem su načelnik PP Gruda Matko Klarić, zamjenik općinskog načelnika Mirko Maslać, voditeljica odjeka za društvene djelatnosti Katarina Barović, ravnateljica Dječjeg vrtića Marija Jelić, direktor komunalnog društva Župa dubrovačka Niko Benić i policijski djelatnik Ivica Maleša.

Tema sastanka bila je razvoj programa prevencije kriminaliteta na području Općine Župa dubrovačka , a radi zaštite sigurnosti građana, materijalnih dobara i zajednice u cjelini .

Tom prigodom izneseni su problemi koji proizlaze na našem području te je zajednički utvrđeno da se isti pokušaju suzbit ili riješit kroz partnerstvo i zajedničko planiranje i djelovanje tijela vlasti , javnih službi , gospodarstava i građana.

Načelnik PP Gruda tijekom sastanka iznio je podatke djelovanja policijskih službenika na području Župe dubrovačke u posljednje vrijeme, s najavama za nadolazeću sezonu kad će ophodnje biti učestalije.

Programom prevencije kriminaliteta na razini Općine Župa dubrovačka obuhvaća se suzbijanje nasilja u obitelji , delikvencija djece , maloljetnih i mlađih punoljetnih osoba , zlouporabu droga , suzbijanje nasilja u urbanim sredinama , te provođenje drugih mjera povećanja razine sigurnosti ljudi i imovine.

Vijeće za prevenciju kriminalitata najavilo je još jedan susret u lipnju na kojem će nazočiti i ostali članovi vijeća, koji su ovoga puta bili spriječeni: načelnik Općine Silvio Nardelli, ravnatelj Osnovne škole Župe dubrovačke, direktor turističkog ureda TZO te predstavnici Županije DNŽ, dubrovačke biskupije i savjeta mladih.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020