Četvrtak, 02 Svibanj 2019 12:54

Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića

Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića Foto: Grad Dubrovnik

Nakon što je prošle godine završena energetska obnova OŠ Lapad, Grad Dubrovnik uskoro kreće s energetskom obnovom zgrade Osnovne škole Ivana Gundulića. Ugovor o izvođenju ovih radova potpisali su dubrovački gradonačelnik Mato Franković te u ime izabranog ponuditelja, direktor Alfaplan građenja d.o.o., Mato Butijer.

Energetska obnova škole vrijedna je 7,53 milijuna kuna (uključujući PDV), a izvođač se obvezuje radove završiti u roku od 360 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

- Nastavlja se kontinuirano ulaganje u osnovnoškolski sustav i podizanje standarda. Radimo OŠ Montovjernu koju ćemo završiti izgradnjom nove škole do Svetog Vlaha, uskoro započinjemo OŠ Marina Držića, a već smo energetski obnovili OŠ Lapad što je dokaz da ova gradska uprava ulaže značajna sredstva u škole. - rekao je gradonačelnik Mato Franković. Ujedno je roditelje, učenike i osoblje škole zamolio za strpljenje jer će se zbog radova na obnovi nastava odvijati u dvije smjene.

- Radovi će se zaboraviti, a ostat će ono što je bitno - škola u puno boljem i kvalitetnijem stanju, uz puno veći komfor. - naglasio je gradonačelnik Franković.

Ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez zahvalila se Gradu Dubrovniku što je prepoznao potrebe škole i djece, dok je direktor Alfaplana Mato Butijer kazao da će dati sve od sebe da projekt bude odrađen kvalitetno i na vrijeme.

Energetska obnova zgrade OŠ Ivana Gundulića obuhvatit će izolaciju dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, poda prema tlu i stropa prema negrijanom prostoru. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, postaviti nova LED rasvjeta te će se ugraditi novi učinkoviti radijatori i obnoviti strojarnica. Realizacijom projekta zgrada će prijeći iz trenutnog energetskog razreda C u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju bit će čak 71,50%. Ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za 54,65%.

Investicija je sufinancirana bespovratnim sredstvima EU fondova u iznosu od 34%.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019