Petak, 03 Svi 2019 15:17

Baračeva pitanja o žičari

Baračeva pitanja o žičari Foto: DPP

Populizam je debelo zavladao Dubrovnikom, a on dolazi isključivo od vladajućeg HDZ-a i obilježen je lokal - patriotizmom bez pokrića, odnosno bez znanja, odgovornosti i poštivanja zakona. Od lijepih riječi, odnosno populističkog PR-a, građani Grada nemaju korist. - piše danas u priopćenju predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač.

Barač dalje navodi:

„Naime, Gradonačelnik je na prošloj sjednici Gradskog vijeća iznio, tj. najavio, određene korake i (dez)informacije vezane uz rješavanje problema naplate duga koncesije za žičaru.

Podsjetimo se koje točno i krenimo redom:
Excelsa nekretnine su do 1. travnja dužne potpisati Koncesijski ugovor s Gradom Dubrovnikom, a ako se to ne dogodi, DORH će zatvoriti žičaru.
U suradnji s DORH-om napravljeno je novo vještačenje te je ocijenjeno da je koncesijska naknada od 15 % preniska.
Na sljedećoj sjednici Vijeća predložit ću poništenje starog prijedloga i usvajanja novoga prijedloga Koncesijskog ugovora s naknadom od 30 %.” - napisao je predsjednik SDP-a Dubrovnik.

„S obzirom na spomenuto, logično se otvaraju brojna pitanja”, piše dalje barač i navodi:

„Nije jasno koji se točno ugovor trebao potpisati do 1.travnja ukoliko ovaj iz 2018. nije dostavljen Excelsa nekretninama?
Zašto prijedlog Ugovora koji se temelji na vještačenju DORH-a, a prema kojem se povećava iznos koncesijske naknade na 30 %, nije dostavljen na dnevni red ove sjednice Gradskog vijeća?
Postoji li pisani trag vezano uz spomenuto vještačenje i prijedloge DORH-a i mogu li se gradski vijećnici upoznati s istima?
Nedavna izjava gradonačelnika Mata Frankovića govori kako se neće inzistirati na povećanju koncesijske naknade na 30 %, već da može biti i 15 %?  Takva izjava poništava logiku cijele njegove nedavne komunikacije, pa i sudskog spora, jer ako smo prije godinu izglasali Odluku o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje s koncesijskom naknadom 15 %, čemu onda prijetnje DORH-om i završno zatvaranje od strane Carinske uprave?” - tvrdi predsjednikl GO SDP Dubrovnik Jadran Barač.

„Sudeći prema predloženom dnevnom redu sljedeće Sjednice Gradskog vijeća još nije postignuta nagodba prema kojoj bi se stekli uvjeti za potpisivanje Ugovora o koncesiji. Jasno je da prijetnje i tužbe nisu urodile plodom jer žičara ne radi, a pitanje je dokad. Ugovor nije potpisan i na kraju štetu trpe svi. SDP se u ovom slučaju zalaže za što brže rješavanje problema dugovanja i to temeljem pregovora, a ne prijetnjama i tužbama koje obiluju manjkavostima te nepoznavanjem osnovnih zakonskih pretpostavki, što posljedično može biti katastrofalno za Grad Dubrovnik.” - zaključuje predsjednik GO SDP-a Dubrovnik Jadran Barač.

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020