Petak, 03 Svi 2019 18:35

Predstavnici Grada Dubrovnika na proslavi Dana Grada Vukovara

Predstavnici Grada Dubrovnika na proslavi Dana Grada Vukovara Foto: Grad Dubrovnik

Povodom Dana Grada Vukovara, izaslanstvo Grada Dubrovnika boravi u posjeti gradu prijatelju. Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica odali su počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani Vukovara od velikosrpske agresije 1991. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
 
Predstavnici Grada Dubrovnika nazočili su i svetoj misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova, a nakon toga su sudjelovali na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara.
 
U okviru programa proslave Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će na svečanom otvaranju 2. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, dok će nakon toga održati koncert filmske i latino glazbe kao poseban poklon gradu prijatelju.
 
Osim toga, Grad Dubrovnik je osigurao 48 monitora za osnovne škole grada Vukovara koje će u subotu uručiti zamjenica Tokić i predsjednik Potrebica.
 
U obilježavanju Dana Grada Vukovara sudjeluju i predstavnici Matice umirovljenika Dubrovnik na čelu s predsjednicom Lucom Gvozden.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020