Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Svi 2019 12:18

Tvrtke koje posluju s Excelsa nekretninama ili su vezane uz promet žičare nezadovoljne njenim zatvaranjem

Na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik raspravljalo se između ostalog i o utjecaju propisa i odluka na gospodarstvo grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanska županije, odnosno konkretno o zatvaranju žičare zbog čega su nezadovoljne tvrtke koje posluju s Excelsa nekretninima ili im je poslovanje vezano uz promet žičare.

Predstavnici ŽK Dubrovnik i strukovnih grupa putničkih agencija i ugostitelja stoga su zatražili sastanak s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem, a nakon sastanka stavovi gradonačelnika i kronološki prikaz problema žičare preneseni su Gospodarskom vijeću.

Gospodarsko vijeće je nakon rasprave donijelo zaključak koji prenosimo u cijelosti:

„Svi poduzetnici RH trebaju u svom poslovanju poštovati zakone RH. Članovi Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik ne mogu ulaziti u pravne odnose nepotpisivanja ugovora između grada Dubrovnika i trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.o.o. ali predlažu da se komunikacija nastavi kako bi dogovor bio postignut u što je moguće kraćem roku.

U protivnom gospodarski subjekti koji su direktno vezani za rad dubrovačke žičare trpjet će znatno veću financijsku štetu nego što je imaju danas. Pri tome se ne smije zanemariti niti činjenica da su ti isti poduzetnici utrošili velika investicijska sredstva. Izgubit će se teško stečeni i obučeni kadrovi, a cijela destinacija ostaje bez atrakcije koja je u turističkoj ponudi odmah iza dubrovačkih zidina.

Stoga se i ovim putem apelira predstavnicima Grada Dubrovnika i trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.o.o. da se nastala situacija što prije okonča u zakonskim okvirima na zadovoljstvo svih uključenih strana.” - zaključak je Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik.

D.M.