Ponedjeljak, 06 Svi 2019 15:35

Poražavajući podaci o izborima za Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Piše:
Poražavajući podaci o izborima za Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Foto: DPP

Uz izbore na razini Županije dubrovačko – neretvanske na kojima su se birala županijska Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina, izbori za gradska i općinska Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina jučer su organizirani samo još u Gradu Dubrovniku i Općini Župa dubrovačka. Naime, da bi se izbori za Vijeća nacionalnih manjina i predstavnike nacionalnih manjina u gradovima i općinama uopće održali, potrebno je da pojedina nacionalna manjina ima određeni postotak zastupljenosti u ukupnom broju stanovnika, odnosno birača.

Tako su u svim gradovima i općinama izbori organizirani za županijska vijeća i predstavnike manjina, dok se za gradska i općinska vijeća i predstavnike glasalo samo u Gradu Dubrovniku (rezultate za dubrovačke izbore možete vidjeti OVDJE) i u Župi dubrovačkoj (rezultate možete vidjeti OVDJE)

U ostalim jedinicama lokalne samouprave održani su samo izbori za županijska Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina jer ili nisu ostvareni uvjeti za održavanje izbora za gradska i općinska vijeća i predstavnike ili nije bilo predanih lista.

Tako su se izbori u gradovima Metkoviću i Pločama trebali održati za Vijeće srpske nacionalne manjine, ali nitko nije predao listu. Također u općinama Janjina i Slivno izbori su trebali biti održani za Vijeće srpske nacionalne manjine, ali također nije bilo kandidatura, kao ni u Općini Trpanj za izbor Vijeća bošnjačke nacionalne manjine.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020