Ponedjeljak, 06 Svi 2019 16:56

DuMotion 2019. ispunio sva očekivanja

DuMotion 2019. ispunio sva očekivanja Foto: Grad Dubrovnik

Povodom završenog petog izdanja sportske manifestacije DuMotion, održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati, a na njoj su sudjelovali zamjenica Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, direktor utrke Alen Bošković te direktorica turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić. 
 
Zamjenica Tepšić se zahvalila Dubrovačkom savezu sportova i Alenu Boškoviću, istaknuvši da je DuMotion svoju afirmaciju već ostvario i da je na najboljem putu da postane tradicionalno događanje.
 
- Osvrnula bi se posebno, na humanitarni karakter ove manifestacije u kojem naš grad i svi koji sudjeluju na utrkama dokazuju svoje veliko srce i malim osobnim zalaganjem doprinose onima kojima je najpotrebnije. Grad će uvijek izaći u susret svim potrebama koje iskaže Dubrovački savez športova i vjerujem da će ova utrka imati dugu i svijetlu budućnost. – naglasila je zamjenica Tepšić, dodavši da je DuMotion sportska i turistička manifestacija jer kroz nju posjetitelji imaju dodatni motiv dolaska.  
 
Pročelnik Brčić se također zahvalio svima na odličnoj organizaciji i izrazio želju da u budućnosti DuMotion bude još bolji.

- Energija oko Du Motiona, oko ljudi koji dolaze u grad samo zbog te atmosfere nam govori da smo na pravom tragu i da su puno od ciljeva koje smo zacrtali odavno ispunili. – pojasnio je pročelnik Brčić.
 
Direktorica Vlašić je rekla kako je važno da DuMotion kao jedan međunarodni projekt uspijeva povezati lokalno stanovništvo i strane posjetitelje te da je hvalevrijedan veliki broj volontera koji rado sudjeluju u ovom projektu.  

- Ispunili smo kako sportska tako i turistička očekivanja. Za vrijeme trajanja Du Motiona, zabilježeno je oko dvije ipo tisuće dolazaka i preko 11 tisuća noćenja. Prepoznati samo kao trkača destinacija što smo i željeli. – zaključio je Bošković.

DPP

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019