Ponedjeljak, 06 Svibanj 2019 21:21

Izborna skupština DUSTRA-e: Raguž ponovo predsjednik s pet zamjenica

Piše:
Izborna skupština DUSTRA-e: Raguž ponovo predsjednik s pet zamjenica Foto: DPP/DM

Na Izbornoj skupštini DUSTRA-e Željko Raguž reizabran je za predsjednika te stranke dok je za potpredsjednice izabrano pet žena i to Ana Matušić, Marina Franić, Ivana Šepak, Martina Brković i Danijela Đurić Arapović. Za tajnicu je zabrana Nives Dravinec, za predsjednika Mladeži Stjepo Roko, a za predsjednicu Žena DUSTRA-e Ajla Hadžić.

Gradonačelnik Mato Franković, kojega je Željko Raguž pozvao na Izbornu skupštinu DUSTRA-e kao gradonačelnika najuspješnijega grada u Hrvatskoj, uvodno je Ragužu rekao hvala za uspješnu dosadašnju suradnju s DUSTRA-om. Komentirajući video u kojem su prikazani projekti koje DUSTRA i HDZ zajedno realiziraju, Franković je kazao kako tog videa s projektima ne bi bilo da nije bilo čvrste ruke i obećanja predsjednika DUSTRA-e Željka Raguža.

- Najljepše vam je u životu raditi kad sjednete za stol, dogovorite prioritete i držite se svoje riječi, a upravo je to napravio Željko Raguž prije dvije godine, na početku, točnije 26. svibnja 2017. Sjeli smo, dogovorili se i sve do zadnjeg zareza što smo dogovorili toga se i držimo i zajedno provodimo dogovoreno. Na kraju kad dođu izbori nećemo reći to je projekt HDZ-a nego to su projekti HDZ-a i DUSTRA-e. Kao što sam rekao, iza nas su dvije godine uspješne suradnje, a pred nama još dvije godine suradnje, a vjerujem i puno više od toga. Trenutno u Gradu Dubrovniku provodimo 49 projekata. Neki od njih se vide, a neki će se uskoro vidjeti, ali će svih 49 projekata do kraja godine biti aktivni, a neki od njih iznimno su financijski teški i zahtjevni. - rekao je Franković, osvrnuvši se na odnose Grada i DPDS-a, ali i situaciju oko žičare koja će po svoj prilici još neko vrijeme ostati zatvorena.

- Potrebno je riješiti probleme iz prošlosti, počevši od DPDS-a i odnosa s njima, ali i ostalima. Na jednaki način treba riješiti i probleme žičare jer ne može se dogoditi da u jednome gradu postoji tvrtka koja ne plaća koncesiju. Tu smo bili čvrsti, imali smo čvrstog koalicijskog partnera koji je stao iza nas i rekli smo "ili zatvaranje ili plaćanje, druge nema." Vidimo danas da pojedini političari kažu "sjednite za stol i dogovorite se", nemamo mi što sjedati i dogovarati se. - kazao je Franković.

Govoreći o projektima koje će zajedno s DUSTRA-om tek realizirati, Franković je poseban naglasak stavio na sportsku infrastrukturu.

- Puno je izazova ispred nas, ali ono što sam Ragužu obećao jest da ćemo započeti nešto što se nije radilo u posljednjih 30 godina i tu ne mislim ni na školu Montovjerna ni na neke druge projekte koji se nisu radili nego mislim na izgradnju sportske infrastruitkure i upravo ona krava Šarulja, kako je Željo nazvao, bit će nešto što će ostati upamćeno kao loše, ali za par mjeseci ćete vidjeti, Gospino polje će imati izvanredan nogometni teren s tribinama, svlačionicama koje priliče Gradu Dubrovniku i na što će Grad biti ponosan i to je tek početak. Samo u ovoj godini kreće investicija izgradnje tenis dvorane u Lapadu, judo dvorane u Mokošici, obnova ex Hotela Stadion i konačno će ona ružna zgrada postati naša poljudska ljepotica jer je Jug nešto čime se mi ponosimo. Prvi ćemo u svijetu imati muzej vaterpola, 35 milijuna kuna investicija u sport u samo jednoj godini. Ono što krasi naš odnos je poštovanje, partnerstvo i prijateljstvo i nadam se da će tako i ostati. Sretan vam vaš rođendan.- rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Direktorica TZ grada Zagreba i nositeljica liste stranke 365 Bandić Milana za Europski parlament Martina Bienenfeld, koja je na skupštinu DUSTRA-e došla umjesto zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića istaknula je kako Raguževa DUSTRA kao i Bandićeva stranka, teži osigurati bolji standard građana, socijalnu pravdu, podizanje obrazovanja na višu razinu te svođenje stope nezaposlenosti na najmanju moguću mjeru.

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Dubrovačko - neretvanskoj županiji Orhan Zubčević kazao je kako su Bošnjaci u Dubrovniku prije dvije godine prihvatili ispruženu ruku Željka Raguža za sudjelovanje na lokalnim izborima te naglasio da su HDZ i DUSTRA- a oformili stabilnu gradsku vlast.

Gradski vijećnik DUSTRA-e Rikard Rossetti osvrnuo se na trenutak kad su ga Raguž i Vide Matić zvali da im da ruke u osnivanju nove stranke te naglasio kako tada nisu vjerovali da će imati vijećnika, a danas vjeruju da će na idućim izborima imati više od tri vijećnika u Gradskom vijeću.

Predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž uvodno je rekao kako osim DUSTRA-e nema stranku koju preferira jer preferira ljude i djela. Zahvalio se gradonačelniku Matu Frankoviću na uspješnoj suradnji kao i Martini Bienenfeld koja je, kazao je Raguž, njegov osobni izbor među kandidatima za europski parlament. Posebno je pozdravio Vida Matića, čovjeka od kojega je puno naučio. Naravno zahvalio je članstvu kojega je ponovno izabralo za predsjednika DUSTRA-e.

- Nije lako jer velika je odgovornost i obveza, ali mogu reći da smo uspješna stranka jer od svih vas, dragi članovi, mogu jako puno naučiti. Uspješni ljudi se ne stide priznati da oko sebe imaju ljude koji su pametniji i bolji od njih. Većina naših članova ima životopise iz kojih se može iščitati da su napravili nešto iz ničega. Oni su menadžeri, pročelnici, direktori i radnici, ali prije svega su dobri i uspješni ljudi. Ovo nam je četvrta obljetnica i prošli smo puno toga, puno izbora iz kojih smo izlazili kako pobjednici jer građani su ti koji od izbora do izbora govore da je DUSTRA njihova opcija. - rekao je Raguž, istaknuvši kako je posebnost DUSTRA-e njezino djelovanje na lokalnoj razini.

- Moji članovi i ja imamo pravo bilo kada organizirati press konferencije, poslati priopćenje, bez bojazni da ćemo biti ukoreni od strane nekih državnih ili županijskih organizacija koje su poviše nas i koje bi nam iz Zagreba žele krojiti sudbinu. Vrlo lako je biti stalno u oporbi, govoriti da ništa ne valja. Takvi likovi se pojavljuju ne samo u Dubrovniku nego i u ostatku Hrvatske. Oni su u sukobu sa samima sobom, to u krajnjoj liniji daje ljubomoru, jal i zlobu, a to nikada ne daje pozitivne nego samo negativne rezultate. - rekao je Raguž.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019