Utorak, 07 Svibanj 2019 18:12

Izabran izvođač radova za prvu fazu sanacije Grabovice

Piše:

Dubrovački gradski vijećnici prihvatili su zaključak kojim se daje suglasnost na Sporazum o međusobnoj suradnji radi osiguranja financijskih sredstava i provedbe projekta prve etape sanacije odlagališta na Grabovici. Tim sporazumom Grad Dubrovnik i Čistoća Dubrovnik po ovom pitanju surađivat će s općinama Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje.

Budući se Grabovica nalazi na području Grada Dubrovnika stoga je Grad Dubrovnik jedini ovlašten podnositi prijave na predviđene javne natječaje i pozive EU fondova, dok su Općina Konavle, Općina Dubrovačko primorje i Općina Župa Dubrovačka dužni kao korisnici odlagališta financijski sudjelovati u njezinoj sanaciji.

- Za sam postupak sanacije Grabovice raspisana je javna nabava, a za izvođača radova izabrana je tvrtka iz Splita GT Trade. Riječ je o prvoj fazi nakon čega slijedi zatvaranje. Vrijednost radova je 12 milijuna kuna. - kazala je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

Sukladno sporazumu Grad Dubrovnik sudjelovat će u prvoj fazi sanacije Grabovice sa 4,56 milijuna kuna, Općina Konavle s 542 tisuće kuna, Župa dubrovačka s 310 tisućom kuna, a Dubrovačko primorje s 88 tisuća kuna dok će Fond za zaštitu okoliša uložiti sedam milijuna kuna.

Inače, Čistoća u svojim računima iskazuje posebnu namjensku naknadu koja se treba koristiti za sanaciju Grabovice, a s današnjim danom iznos neiskorištenih sredstava je 15,3 milijuna kuna što će biti iskorišteno za fazu samog zatvaranja Grabovice.

70 DLJI banner zavrsni1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019