Utorak, 07 Svibanj 2019 22:00

Franković o radu UGD: Jedna strana medalje je dobar program, a druga loše gospodarenje javnim novcem

Piše:
Bivši ravnatelj UGD Marin Ivanović Bivši ravnatelj UGD Marin Ivanović Foto: DPP

Gradski vijećnici na prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića nisu prihvatili izvješće o radu Umjetničke galerije Dubrovnik za prošlu godinu. Izvješće je vijećnicima predstavio aktualni ravnatelj Tonko Smokvina koji je tu ustanovu preuzeo prije nešto manje od dva mjeseca tako da se radi o izvješću bivšeg ravnatelja Marina Ivanovića.

- Želim puno sreće u radu novom ravnatelju, a posebno u ispravljanju svih negativnih stvari, jer jedna je strana medalje je dobar program, a druga strana je potpuno loše gospodarenje javnim sredstvima i minus od 247 tisuća kuna za koji vi niste krivi, jer ste nedvano pruzeli ustanovu. - kazao je uvodno gradonačelnik Franković nakon što je ravnatelj Smokvina prezentirano izvješće.

Franković je tada pobrojio:
- Gotovo dva mjeseca niti jedan račun nije proknjižen, nitko nije Grad obavijestio da je osoba koja to radi pošla na bolovanje, niti je obavijestio da je ugašen ili nije ugašen telefon, svejedno, umalo je bio ugašen, niti da članovi Upravnog vijeća tri mjeseca nisu primili naknadu, da se Vesni Delić Gozze bez prava napisao otkaz u trenutku kada Marin Ivanović nije više ni bio ravnatelj pa se to povuklo. Zahvaljujući Vašem umijeću povukla se tužba. - rekao je Franković novom ravnatelju UGD-a Tonku Smokvini.

- Niste spomenuli u izvješću, nakon što ste došli da je bivši ravnatelj Vama iza leđa išao plaćati račune i da za to niste znali. To su istine, koliko god teške, istine su. Dakle jedna je strana bogat izložbeni koji smo i ovdje hvalili, ali pitanje je je li to dovoljno jer treba voditi računa o transparentnosti utroška. Umjetnička galerija Dubrovnik je predvidjela potrošnju određenih sredstava u 2019. Prema informacijama kojima raspolažemo, i Vi i ja, ta sredstva su već raspoređena i Vi ćete biti u problemu, ali mi ćemo Vam pomoći. Puno stvari je tamo napravljeno naopako, toga smo svi svjedoci, ali to nije teret kojeg Vi morate nositi i to sam vam i rekao na nedavnom sastanku. - kazao je Franković Smokvini najavivši kako će u UGD uputiti internu reviziju.

- Više puta hvalili smo rad Umjetničke galerije, a i dalje tvrdim da je bio bogat program. No, osim toga ima i ta druga strana medalje koja govori o funkcioniranju, financijskih obvezama, računovodstvenim obvezama, a završiti godinu s manjkom od 247 tisuća kuna je neozbiljno i ne može se opravdati, posebno ne način kad znaš da odlaziš da ostaviš ustanovu u gubitku. A ovo plaćanje računa iza leđa postojećem ravnatelju, to je nešto što je strašno- zaključio je gradonačelnik Franković predloživši vijećnicima da se izvješće ne usvoji, kako je kazao, kao poruka bivšem ravnatelju ako ikad u budućnosti preuzme neku odgovornu funkciju da jednostavno ne može raditi ovako kako je radio.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019