Srijeda, 08 Svi 2019 11:53

Pučka pravobraniteljica susrela se sa zamjenicom župana Marević i gradonačelnikom Frankovićem

Zamjenica župana Žaklina Marević sa suradnicima primila je u utorak pučku pravobraniteljicu Loru Vidović sa suradnicima.

Time je nastavljena praksa pravobraniteljice posjete županijama kako bi se identificirali izazovi s kojima se sugrađani suočavaju u svakodnevnom životu.
Zamjenica Marević izvjestila je pravobraniteljicu Vidović o ulaganjima koje Županija poduzima u zdravstvu, ali i u pitanjima socijalne skrbi.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima migracije radno sposobnog stanovništva, kao i o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu diljem Dubrovačko-neretvanske županije.

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima također se susreo s Pučkom pravobraniteljicom, a na sastanku s dubrovačkim gradonačelnikom bilo je riječi o specifičnostima vezanim za život i rad u Dubrovniku. Pravobraniteljicu su posebno zanimali radni uvjeti i ostvarivanje radnih i ljudskih prava, osobito radnika koji pristižu iz drugih zemalja te stanje s liječničkim i medicinskim osobljem u Općoj bolnici Dubrovnik.

Zanimali su je ujedno socijalni programi te programi stambenog zbrinjavanja, a gradonačelnik Franković ovom ju je prigodom izvijestio o projektima "Dubrovačke stanogradnje" te projektu kupnje zemljišta na Pobrežju, također s ciljem stambenog zbrinjavanja, posebice mladih obitelji. Izvijestio ju je i o zbrinjavanju socijalno ugroženih obitelji u stanovima u vlasništvu Grada Dubrovnika i problemima s kojim se Grad suočava zbog korisnika koji ne žele napustiti stanove iako je revizijom utvrđeno kako više nemaju pravo korištenja. Također ju je izvijestio i o projektu uređenja prihvatilišta za beskućnike, koji je u tijeku.

U prostorima Grada Dubrovnika, kroz razgovor sa savjetnicima pravobraniteljice, građani Dubrovnika koji smatraju da su im ugrožena ili povrijeđena ljudska prava ili da su diskriminirani, mogli su i osobno iznijeti svoj problem te uložiti pritužbu na postupanje i rad pojedinih tijela obuhvaćenih nadležnošću pučke pravobraniteljice, odnosno državnih, županijskih, gradskih i općinskih tijela te pravnih osoba s javnim ovlastima, a uz njih, u slučajevima diskriminacije, i svih pravnih i fizičkih osoba.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020