lausnekretninebanner

Srijeda, 08 Svi 2019 15:54

„Nekima koji brenzaju ovaj projekt su izgleda njegove sadašnje vizure najljepše”

Piše:
„Nekima koji brenzaju ovaj projekt su izgleda njegove sadašnje vizure najljepše” Foto: DPP/DM

Ruglo na najljepšem komadiću Mediterana, tako je vijećnik DUSTRA-e Rikard Rosseti opisao ruševni hotel Belvedere prije nego je gradonačelniku Matu Frankoviću na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje kad će započeti projekt njegova uređenja.

- Ono što je uništeno prije 28 godina još stoji kao simbol naše gluposti i naših nesuglasica, a vjerujem da bi investitor mogao odustati od projekta, a od države je na natječaju kupio ruševinu u stečaju. - kazao je Rossetti, zamolivši da se projekt izgradnje Belvederea pokrene, odnosno privede kraju.

-Nekima koji brenzaju ovaj projekt su izgleda njegove sadašnje vizure najljepše. - rekao je Rossetti, dodavši kako bi se izgradnjom Belvedera, razina usluge u hotelskom smještaju na dubrovačkom području itekako podigla.

Projekt izgradnje Belevedera priječe izmjene GUP-a, koje je zaustavio gradonačelnik Mato Franković. Naime, inzistirajući na razrješenju svih nedoumica prije nego što Gradsko vijeće ovom projektu da zeleno svjetlo kroz izmjene GUP-a koje se odnose na Belvedere, gradonačelnik je još u siječnju sa sjednice Gradskog vijeća povukao tri prijedloga odluka vezane za ovaj projekt. Povučeni su prijedlozi izmjene i dopune Prostornog plana, GUP-a te odluka o stavljanju izvan snage DPU-a Belvedere, a prema naputku DORH- a prema kojem je prije izmjene navedenih akata potrebno utvrditi granicu pomorskog dobra.

Prema riječima gradonačelnika s ovotjedne sjednice, taj postupak utvrđivanja granica pomorskog dobra privodi se kraju. Kad on bude priveden kraju, gradonačelnik će vijećnicima uputiti izmjene i dopune GUP-a i PP-a, odnosno akte koji su preduvjet izgradnji novog hotela sa sedam zvjezdica. Franković, odgovarajući na pitanje vijećnika Rikarda Rossettija nije precizirao na kojoj će se od sjednica Gradskog vijeća to dogoditi, no, ako je postupak utvrđivanja granice pomorskog dobra pri kraju ti akti mogli bi pred vijećnike biti stavljeni na sjednicu tijekom ljeta.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020