lausnekretninebanner

Petak, 10 Svi 2019 12:29

Građevinskim radovima oštećena cijev, djelatnici Vodovoda od sinoć rade da cijeli Lapad ponovo dobije ponovo vodu

Građevinskim radovima oštećena cijev, djelatnici Vodovoda od sinoć rade da cijeli Lapad ponovo dobije ponovo vodu Foto: Vodovod Dubrovnik

Prilikom izvođenja građevinskih radova na obližnjem gradilištu jučer poslijepodne došlo je do oštećenja glavne vodoopskrbne cijevi u Ulici bana Jelačića, a kojom se opskrbljuje područje Lapada i vodosprema Babin kuk.

Zbog toga će do popravka oštećenja dijelovi Lapada tijekom dana biti  bez opskrbe pitkom vodom.

- Djelatnici Vodovoda odmah po otkrivanju oštećenja izašli su na teren i krenuli sa sanacijom. Tako se radilo sinoć do iza tri ujutro, ali zbog opasnosti od urušavanja terena i opasnosti po naše djelatnike radovi su morali biti prekinuti do jutros, kada su u ranim jutarnjim satima nastavljeni. Radi se o cijevi najvećeg profila na području Dubrovnika, a k tome se radovi izvode na iznimno zahtjevnoj dionici, gdje uzak put i neposredna blizina gradilišta otežavaju radove, ali očekujemo kako ćemo u poslijepodnevnim satima ovaj posao uspješno dovršiti. - rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša  Matušić.

Očekivano vrijeme završetka sanacije ovog cjevovoda je do 16 sati,  nakon čega će se normalizirati stanje u vodoopskrbi tog dijela grada. Za vrijeme odvijanja radova promet Ulicom bana Josipa Jelačića bit će moguć na potezu od skretanja za Ulicu Gabra Rajčevića do Ulice Pera Rudenjaka te dalje prema Ulici Ante Starčevića, dok će se od Žuljanske ulice do Ulice Pera Rudenjaka odvijati u suprotnom smjeru.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020