lausnekretninebanner

Petak, 10 Svi 2019 12:43

Prijeti urušavanje, zatvorena Ulica bana J. Jelačića; Grad ponovo zove inspekciju

Prijeti urušavanje, zatvorena Ulica bana J. Jelačića; Grad ponovo zove inspekciju Foto: DPP

Do daljnjeg se u potpunosti zatvara promet Ulicom bana Josipa Jelačića, na predjelu uz gradilište na kojem se izvode radovi iskopa privatnog investitora, a zbog opasnosti zbog urušavanja. - obavještavaju danas iz dubrovačke gradske uprave.

Inače, riječ je o građevinskim radovima zbog kojih je već prijetilo urušavanje, odnosno o radovima na zgradi ispod Ulice bana J. Jelačića gdje je investitor tvrtka Projekt Gruž koja gradi stanove, apartmane i poslovne prostore površine 19 543 metra kvadratna. Osnivači ovog društva su Tibor Mladinić, Mato Braćić, braća Mario i Nino Slezak iz BiH te Josip Pažin iz Zagreba.

Još jučer zbog građevinskih radova pukla je vodovodna cijev, a djelatnici Vodovoda od sinoć rade na popravku, a kako se navodi u priopćenju Grada Dubrovnika odluka o zatvaranju Ulice bana J. Jelačića donesena je „zbog sigurnosti građana i imovine, s obzirom da je nakon oštećenja vodovodne cijevi u trupu ceste došlo do ispiranja materijala postojećeg nasipa uslijed čega može doći do urušavanja ceste”.
Ujedno, Grad je slučaj prijavio Građevinskoj inspekciji te zatražio žurno postupanje.

“S obzirom da je do oštećenja cijevi, što je prouzrokovalo daljnja oštećenja ceste, došlo uslijed radova na privatnom građevinskom objektu ispod ceste, Grad Dubrovnik poduzet će sve potrebne mjere kako bi trošak sanacije preuzeo privatni investitor. “ - navodi se u priopćenju iz Grada Dubrovnika, a o zatvaranju prometnice još piše:
“Ovaj režim potrajat će dok se ne osiguraju uvjeti za sigurno odvijanje prometa, a Grad će nastojati stanarima na ovom području osigurati prilaz do njihovih stambenih objekata.”

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020