Nedjelja, 12 Svi 2019 11:51

Autobusi s aerodroma ubuduće neće moći na Pile

Piše:
Autobusi s aerodroma ubuduće neće moći na Pile Foto: DPP

Osim što bi dogodine Libertas trebao preuzeti prijevoz putnika s kruzera iz Gruža do Pila, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković najavio je i kako će ubuduće također biti zabranjen dolazak „shuttle” autobusa s aerodroma na Pile.

Rokovi u kojima bi tzv. shutlle autobusima trebalo biti onemogućeno iskrcavanje putnika s aerodroma na Pilama još nisu precizirani, no posve je izvjesno kako će iskrcaj putnika i prtljage takvi autobusi ubuduće obavljati na autobusnom kolodvoru, najavio je gradonačelnik Mato Franković naznačivši kako je to praksa i u ostalim hrvatskim i europskim gradovima.

- „Shuttle” servis nije javni nego privatni servis koji se naplaćuje i ne vozi besplatno jer je svaki onaj putnik koji se ukrcao u Zračnoj luci Dubrovnik platio autobusnu kartu do Pila. Nigdje u svijetu, niti bilo gdje u Hrvatskoj se iskrcaj putnika iz zračne luke ne obavlja na nekoliko lokacija, osim u Dubrovniku. - kazao je gradonačelnik istaknuvši kako tim autobusima nije mjesto na Pilama.

- Nije da ne želimo tim autobusima naplaćivati određenu naknadu za zaustavljanje nego te autobuse uopće ne želimo na Pilama jer se tu ne radi samo o dolasku takvih autobusa već je riječ o iskrcaju putnika i prtljage. Dakle prvo se iskrcaju putnici, a kad oni izađu iz autobusa onda čekaju na prtljagu pa to sve traje neko vrijeme i naravno da se stvaraju nepotrebne gužve. - kazao je Franković.

- Mi ne želimo „shuttle” autobuse na Pilama. Oni tamo nemaju što raditi već putnike trebaju iskrcavati na autobusnom kolodvoru. Tako je ta vrsta prijevoza organizirana u Zagrebu i u brojnim europskim gradovima i tako ga treba organizirati i u Dubrovniku. Dakle, putnike iz Zračne luke treba iskrcavati na Autobusnom kolodvoru odakle mogu dalje raznim vidovima prijevoza doći do svojih boravišta.- rekao je gradonačelnik mato Franković.

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019