lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 13 Svi 2019 13:03

Stiže rampa na Gradac i semafor u Ulicu don Frana Bulića

Piše:
Stiže rampa na Gradac i semafor u Ulicu don Frana Bulića Foto: DPP/DM

Po okončanju turističke sezone dubrovački Sanitat pristupit će uređenju parkirališta na Gradcu, a osim parkinga uredit će se i cesta, odnosno Ulica don Frana Bulića. Kako je riječ o uskoj ulici uz pomoć senzora postaviti će se semafor koji će signalizirati vozačima ukoliko im iz pravca Gradca automobil dolazi u susret.

Gradska uprava osigurala je sredstva za uređenje parkinga na Gradcu, a listopad ili studeni, ovisno o trajanju turističke sezone, bit će mjeseci kada će se prionuti radovima. Plato na Gradcu, osim za potrebe parkiranja i hortikulturno će se urediti.

Taj će parking po završetku radova biti isključivo rezerviran za pretplatnike, odnosno vlasnike Sanitatovih pretplatnih parkirnih karata. Naime, na ulaz na parking na Gradcu postavit će se rampa koja će braniti prolaz vozačima koji nemaju PPK.

U sklopu radova na uređenju parkirališta na Gradcu uredit će se i prilaz samostanu, koji je često bio nemoguć zbog automobila koje bi njihovi vlasnici parkirali kako ih je volja.

Iz gradske uprave najavljuju kako će se po okončanju radova na uređenju parkirališta na Gradcu, asfaltirati cesta kroz Ulicu don Frana Bulića. Inače, riječ je o uskoj cesti na čijim se dijelovima zbog automobila parkiranih sa strane dva automobila ne mogu mimoići te jedan vozač uvijek mora ići na rikverc, iz Grada najavljuju kako će se na ulaz u Ulicu don Frana Bulića postaviti semafor koji će vozačima signalizirati dolazi li iz pravca Gradca automobil. Rješenje je to koje bi trebalo biti od pomoći vozačima u toj uskoj ulici.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020