lausnekretninebanner

Utorak, 14 Svi 2019 11:22

Na Mljetu održan 25. sastanak institucija nadležnih za zaštitu i održivi razvoj Jadrana

Na Mljetu održan 25. sastanak institucija nadležnih za zaštitu i održivi razvoj Jadrana Foto: DNŽ

25. radni sastanak županijskih zavoda za javno zdravstvo, županijskih upravnih odjela i zavoda nadležnih za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalno gospodarstvo, održivi razvoj i pomorstvo jadranskog područja Republike Hrvatske, održan je na otoku Mljetu u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike. V.d. pročelnika za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće je ispred domaćina, Dubrovačko - neretvanske županije, pozdravio prisutne i otvorio sastanak.

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike izvijestili su o godišnjoj i konačnoj ocjeni kakvoće mora na plažama hrvatskog Jadrana u 2018. godini, a predstavnici županijskih zavoda za javno zdravstvo o kakvoći mora za kupanje u jadranskim županijama u 2018. godini. Osim izvještavanja, teme ovogodišnjeg sastanka su bile razvoj sustava predikcije kakvoće mora, istraživanje antibiotskih svojstava morskih organizama, karakterizacija obale u RH na primjeru Dubrovačko-neretvanske županije, sanacija iznenadnog onečišćenja mora ugljikovodicima u Raškom zaljevu i druge.

Predstavnik upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko - neretvanske županije predstavio je Interreg projekt WATERCARE koji se bavi rješenjima smanjenja mikrobiološkog onečišćenja mora za kupanje.

Na sastanku se predstavila i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije s temom zaštićena morska područja Dubrovačko-neretvanske županije te odgovor na pritiske, Predstavnici Javnog poduzeća Mareco iz Neuma prezentirali su međudržavni projekt sustava odvodnje otpadnih voda Komama – Neum – Mljetski kanal sa svrhom zaštite Malostonskog i Neumskog zaljeva.

Sudionici sastanka iz Crne Gore, Instituta za biologiju mora iz Kotora predstavili su projekt vezan uz gospodarenje morskim otpadom, a javno poduzeće Morsko dobro iz Budve je izvijestilo o kakvoći mora na plažama Crnogorskog primorja.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020