Utorak, 14 Svi 2019 11:40

Filmašima Muškog učeničkog doma Dubrovnik prvo mjesto na Domijadi

Filmašima Muškog učeničkog doma Dubrovnik prvo mjesto na Domijadi Foto: Screenshot filma "Alex"

Proteklog vikend u Rovinju je održana 44. državna Domijada – smotra i natjecanje u sportskom i kulturnom stvaralaštvu učeničkih domova. Učenici Muškog učeničkog doma Dubrovnik u kategoriji filmskog stvaralaštva osvojili su prvo mjesto te su na ovaj način nastavili niz uspješnih nastupa i osvojenih nagrada kako na Domijadama tako i na domaćim, ali i inozemnim festivalima filmskog stvaralaštva djece i mladih.
Ove godine produkcija filmske grupe pod vodstvom odgajatelja Mira Bronzića snimila je dokumentarni film „Alex" za kojeg kažu da nakon Domijada očekuju i plasman na nekoliko filmskih festivala.

Evo što je o samom filmu napisao filmski kritičar Boško Picuala inače u ovom slučaju i član stručnog žirija zadužen za filmsko stvaralaštvo na Domijadama:

„Uspjelu filmsku temu i – protagonista najčešće ne treba tražiti daleko niti je zazavršni rezultat potrebno osmišljavati složene specijalne efekte. U slučaju dobroga dokumentarnog filma najsloženije je naći osobu ili događaj koji svojom posebnošću od prvog kadra svjedoče o filmičnosti priče. Upravo je to pošlo za rukom i – kamerom mladim filmašima iz Učeničkog doma Dubrovnik koji su u svom kolegi čiji je nadimak naslov filma, pronašli sjajnog protagonista ove izvrsno ispričane dokumentarne priče. Alex je po mnogo čemu drukčiji i istodobno izvanredan pojedinac, mladić, glazbenik, došljak u drugu državu i grad te osoba kojoj bolest nije prepreka u ostvarenju snova. To potvrđuju svi sugovornici u filmu pri čemu o Alexu doznamo sve a da on ne progovori ni riječi. Film je odlično koncipiran, snimljen te efektan u dinamici pripovijedanja.”

Film Alex možete pogledati u prilogu.

Video sadržaj

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019