lausnekretninebanner

Utorak, 14 Svi 2019 11:54

U Stonu kroz sezonu igrat će se i dvije predstave

U Stonu, u ljetnoj sezoni, s premijerom ovu subotu, održavat će se dvije predstave, „Neispričani Ston”, interaktivni obilazak Stona i „Cum Grano Salis”, multimedijalna kazališna predstava, obje prilagođene za sve uzraste, a ciljna skupina su domaći i strani turisti.

Obje predstave izvodit će se na hrvatskom i engleskom jeziku, ali izvedbe će biti zanimljive i lokalnom stanovništvu koje također ima priliku naučiti nešto više o svojoj povijesti ili ju doživjeti na drugačiji način.

Predstave će uvelike osvježiti kulturno - turističku ponudu Stona, poglavito s obzirom na to da su oba usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću.

Cijena ulaznice za jednu predstavu je 200 kuna.

Neispričani Ston je naziv interaktivnog kazališnog obilaska grada Stona, tijekom kojeg će se svi posjetitelji moći upoznati s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Stona na jedinstven način.

Nespričani Ston je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Tijekom ture posjetitelji će se susresti sa brojnim povijesnim ličnostima i likovima, poput Marina Držića, Antuna Bratosaljića Sasina, Ilije Crijevića, Ivana Rabljanina, dubrovačkim i stonsim knezovima, članovima Senata Dubrovačke republike.

Mjesto okupljanja je ispred stonske Solane, a obilazak Stona traje 120 minuta.

Termini predstave:
18.5.  10:00
21.6.  10:00
20.7.  17:00
24.8.  10:00

Cum Grano Salis je multimedijalna kazališna predstava koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! Site-specific predstava koja će promijeniti posjetiteljev doživljaj tvrđave Kaštio koristeći zvuk, svjetlo i izvedbu u živo za transformaciju postojećeg prostora te na suvremen, multimedijalni način reinterpretira povijest, tradiciju, kulturnu baštinu, običaje i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja.

Ova predstava kombinira različite medije: audio- vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcije velikih dimenzija, 3D mapiranje, svjetlosni show, pirotehničke efekte te originalna scenska uprizorenja i umjetničke nastupe u živo. Sve ove komponente zajedno stvoriti će  spektakularni senzorni doživljaj i prenjeti  publiku na snoliko mjesto u kojem je vrijeme stalo.

U predstavi sudjeluju izvorni umjetnici iz Stona i okolice, lokalni KUD-ovi, klape i glazbeni gosti iznenađenja. 

Termini predstave:
18.5.  21:00
21.6.  21:30
20.7.  21:00
24.8.  21:00

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020